دوشنبه ۲ فروردین ۱۳۸۹ - ۰۷ : ۱۶
Monday, Mar 22, 2010 صفحه اصلی آفتاب من خبرنامه‌های آفتاب عضویت ویژه نظرات
 کاربر مهمان
ورود به آفتاب عضويت در آفتاب
ثبت صفحه دعوت از دوستان
صفحه کلید فارسی
جستجوى سريع جستجوی پیشرفته
ا نجمن علمی و فرهنگی
مقالات سیاسی جهان فلسطین قربانی دیروز، طعمه امروز
۳۱ ارديبهشت ۱۳۸۶
  ◊   دفعات نمایش : ۱۵۴       Monday, May 21, 2007
فلسطین قربانی دیروز، طعمه امروز
اگر بخواهیم دقیق‌تر درباره جریان مسلحانه نیروهای مقاومت اسلامی فلسطین سخن بگوییم باید گفت كه جریان مقاومت واقعی فلسطینیان در سال ۱۹۸۷ تشكیل شد یعنی زمان آغاز انتفاضه ملی اول فلسطینیان.

«شصت سال از تشكیل دولت یهود در پانزده می ۱۹۴۸ در سرزمین های فلسطین گذشت. امروز با توجه به فرا رسیدن شصتمین سالگرد تاسیس این دولت غاصب در مناطق فلسطینی چه می توان گفت و چه می توان نوشت جز این كه این دولت اشغالگر در طول این سالها مساحت سرزمین های به اشغال رفته فلسطینیان را گسترش داده است.»

احمد عمرابی، تحلیلگر روزنامه البیان با ارایه تحلیلی تحت عنوان فلسطین قربانی دیروز و طعمه امروز نوشت: «اگر بخواهیم ارزیابی در این زمینه و نسبت به این مساله داشته باشیم، می بینیم كه در طول این سالها سه خطای استراتژیك بزرگ در جریان مقاومت ملی فلسطینیان رخ داده است. این خطاهای استراتژیك كه در طول این شش دهه رخ داد را می توان این چنین بیان كرد:

۱) جریان مقاومت مسلحانه فلسطینی حركت خود را با تاخیر آغاز كرد، به عبارتی جریان مقاومت مسلحانه گروه های فلسطینی پس از ده سال از گذشت تشكیل دولت اسراییل و اعلام رسمی موجودیت این دولت در مناطق فلسطینی آغاز شد.

یعنی جنبش فتح در سال ۱۹۵۸ آن هم خارج از سرزمین های اشغالی یا فلسطین تاسیس شد. این جنبش بر این اساس تشكیل شد كه جریان مقاومت مسلحانه در برابر نیروهای اشغالگر اسراییل در مناطق فلسطینی را رهبری كند غافل از آن كه هیچ یك از كشورهای عربی این اجازه را به این جنبش نخواهند داد كه فعالیت مسلحانه را در داخل خاكش انجام دهد و این فعالیت یا جریان مسلحانه را از داخل آن كشور علیه نیروهای اسراییلی در مناطق فلسطینی دنبال و رهبری كند. با توجه به این واقعیت موجود جنبش فتح و پس از آن سازمان آزادی بخش فلسطین چاره ای جز آن نداشت كه مقاومت خود علیه نیروهای غاصب اسراییل را با وسایل دیگری چون جنگ دیپلماتیك یا جنگ رسانه ای دنبال كند.

این كه جنبش فتح ضرورتا و در شرایط موجود آن زمان از این شیوه ها برای مبارزه با رژیم غاصب اسراییل استفاده كرد جای هیچ انتقادی نیست و نمی توان گفت این مساله ضعف سازمانی و سیاسی این جنبش را می رساند اما این وسایل به تنهایی برای مبارزه با سربازان اشغالگر اسراییل كافی نبود و این جنبش باید در كنار وسایلی چون سلاح دیپلماتیك و سلاح رسانه ای جریان مقاومت مسلحانه را نیز دنبال می كرد و سازمان دهی ها و برنامه ریزی های اصلی خود را در این زمینه تعریف می كرد.

۲) دومین اشتباه استراتژیك جریان مقاومت اسلامی فلسطین ارتباط گیری اعضا و رهبران این جریان با رهبران و مسوولان حكومت های عربی بود به گونه ای كه تصمیم گیری های این مسوولان عربی كه مطمئنا بر اساس حفظ منافع ملی خود و حفظ روابط استراتژیك خود با غرب انجام می گرفت تاثیر بسیاری بر كند كردن جریان مقاومت و تضعیف ریشه های این جریان از لحاظ مبارزه مسلحانه گذاشت.

۳) سومین خطای استراتژیك جریان مقاومت اسلامی فلسطین آن بود كه این جریان بیشتر بر مبارزه مسلحانه خارج از سرزمین های اشغالی متمركز شد و تا زمان بسیار طولانی جریان مسلحانه را در خارج از این سرزمین ها دنبال می كرد.

در طول این دوران با توجه به تمامی مشكلات موجود بر سر راه توسعه جریان مقاومت مسلحانه فلسطین در برابر اسراییل، فرماندهی جنبش فتح و پس از آن سازمان آزادی بخش فلسطین چاره ای جز آن نداشت كه بر مبارزه رسانه ای و دیپلماتیك متمركز شود.در این تحلیل آمده است: «همچنین حمایت های مالی گسترده حكومت های عربی از سازمان آزادی بخش فلسطین یكی دیگر از عوامل تضعیف این سازمان و دیگر گروه های فلسطینی تشكیل شده كه درصدد سازمان دهی جریان مسلحانه در برابر اسراییل بوده است.

در سال ۱۹۴۷ دولت های عربی خود را به عنوان وصی بر ملت فلسطین تعیین كردند. به نیابت از مردم فلسطین این حكومت های عربی بودند كه با تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل برای تقسیم فلسطین به دو كشور عربی و یهودی مخالفت كردند. جالب آن است امروز پس از گذشت شصت سال از اشغال سرزمین های فلسطین مردم فلسطین تنها در آرزوی محقق شدن این امر هستند و بلندپرواز ی های این مردم بیش از داشتن یك كشور فلسطینی در كنار یك كشور اسراییلی نیست.»

در پایان آمده است: «اگر بخواهیم دقیق تر درباره جریان مسلحانه نیروهای مقاومت اسلامی فلسطین سخن بگوییم باید گفت كه جریان مقاومت واقعی فلسطینیان در سال ۱۹۸۷ تشكیل شد یعنی زمان آغاز انتفاضه ملی اول فلسطینیان.

در آن زمان مقاومت فلسطینی در برابر نیروهای اشغالگر اسراییل به صورت ملموسی انجام گرفت و در واقع انتفاضه اول فلسطین واقعیت آغاز یك جریان مسلحانه گسترده ملی از سوی مردم فلسطین بود. اما این جریان مسلحانه واقعی تنها پس از گذشت شش سال، بر اثر نوع سیاست های اتخاذ شده از سوی فرماندهی سازمان آزادی بخش فلسطین خاموش شد.

در سال ۱۹۸۸ یاسر عرفات، رییس سازمان آزادی بخش فلسطین بدون آن كه اسراییل رسما به موجودیت دولت فلسطین اعتراف كند به مشروعیت رژیم غاصب اسراییل اعتراف كرد و پس از آن در سال ۱۹۹۳ توافقنامه اسلو از سوی سازمان آزادی بخش فلسطین با دولت اسراییل به امضا در آمد. امروز با گذشت شصت سال از تاسیس دولت اسراییل و با پشت سر گذاشتن بسیاری از وقایع تلخی كه موقعیت و وضعیت مردم فلسطین را به چیزی كه امروز هست تبدیل كرده است می توانیم به نتیجه مهم برسیم كه تنها راه مناسب برای مبارزه با رژیم غاصب و اشغالگر اسراییل مقاومت مسلحانه و سازماندهی و گسترش جریان مقاومت مسلحانه در فلسطین است.

روزنامه ایران
فلسطین
دریافت مقاله ثبت مقاله آفتاب من چاپ بازگشت
     
کاربر گرامی، برای ارسال این صفحه به دوستان ، باید ابتدا وارد سایت شوید. ورود به سیستم عضو سایت نیستید؟
 
  نظر شما درباره این مقاله :
ارسال
نظرات کاربران :
تا کنون هیچ ‌مطلبی درباره‌ این مقاله ارسال نشده است.
 
   بحث‌و‌گفتگو
آکنه
در مورد آکنه و یا جوش و روشها و تجربیات درمانی آن هر کسی تجربه‌ای داره …
ثریا قاسمی
متولد 1319.
با بازی در فیلم آرامش در حضور دیگران ساخته ناصر تقوایی به سینما …
نظارت شورای نگهبان بر مجلس شورای اسلامی
نخستین وظیفه شورای نگهبان، نظارت بر تدوین قوانین در مجلس شورای اسلامی …
تله
مژگان که به تازگی با فرشاد کیا ازدواج کرده به او مشکوک است. بنابر با …
اعتیاد مجاز
اعتیاد مجاز، شامل مصرف مداوم موادی است که به‌عنوان دارو شناخته می‌شوند. …
قاسم افشار
قاسم افشار
متولد 1344، در تهران
قاسم افشار ، با اولین ترانه اش ''وقف پرنده …
داریوش مهرجویی
در سال ۱۳۱۸ تهران به‌دنیا آمد و تحصیلات مقدماتی را در تهران پشت سرگذاشت …
شادمهر عقیلی
متولد بهمن 1351. دارای مدرک تحصیلی دیپلم موسیقی.
او جزو اولین خواننده‌های …
مردم ایران سلام
این برنامه یک روز نامه تلویزیونی است که موضوعات مهمی از قبیل ورزش، …
 
   علم و آموزش
هنر
جمعیت
ایران
شاعران پارسی‌گوی در دو قرن …
راهنمای تلفن ۱۱۸
لیست قیمت‌ها
علوم تجربی
آرامش
 
معرفی آرشیو موسیقی
وزیری، علی‌نقی
 آلبوم وزیری،علی نقی
ترجمه

بیش از ۵۰۰ مترجم متخصص در ۲۶ رشته و ۱۷ زبان

تخفیف ویژه سفارشات آنلاین

۶۶۹۰۰۱۹۴-۵

آگهی‌ها
◊ فروشگاه ایران می شاپ
» فروشگاه ایران می شاپ www.iran-meshop.net تنها فروشگاه عرضه محصولات اورجینال تبلیغات تله شاپینگ …
◊ پیامک آموت (مورد تایید مایکروسافت)
» نرم افزار پیامک آموت تنها نرم افزار مورد تایید شرکت مایکروسافت در ایران می باشد. *ارسال …
◊ قویترین محصولات جهان ((فوق العاده))
» www.modava.ir • بزرگترین و برترین سایت جنسی و زناشویی ایران • ارائه تمامی محصولات برتر حال …
◊ مبلمان اداری محیط آرا
» شرکت " مبلمان اداری محیط آرا " ، بزرگترین و صنعتی ترین کارخانه تولید مبلمان اداری …
◊ میکروپایل نیلینگ بهسازی ژئوتستینگ
» میکروپایل و ریز شمع (Pile , Micropile ) نیلینگ (Nailing) بهسازی زمین (Ground Improvement) مسائل ژئوتکنیک و راک بولت (Rock Bolt) …
◊  فضائی بین پندار و عمل وجود دارد که با پشتکار پیموده می‌شود. جبران خلیل جبران  ◊
معرفی شرکت
   آریا پرواد    پارس لودرز
   شرکت مهندسی وایا فرا اندیش    کنترل سازان فرآیند
   شرکت حمل ونقل متوکلین    پرتواندیش
معرفی سایت
   کلینیک کاهش وزن سیـبـیـتـا    شرکت کارگزاری مشاوران سهام
   شرکت راه و ابنیه سپهر    شرکت تلاش و توسعه آسیا
   سی دی باران دات کام    شرکت کامپیوتر طوسیران
کار و کاريابى آگهى‌ها آدرسها بانکهای اطلاعاتی لينک‌ها بازار گل و هديه آرشیو موسیقی فتوبلاگ بحث و گفتگو انجمن علمی و فرهنگی
صفحه اصلىراهنمانقشه سايتدرباره ماتماس با مانظراتمآخذآفتاب من
Vista Research & Information Technology Center
.All Rights Reserved  2009 © 
support@aftab.ir
صفحه کلید فارسی
جستجوى سريع جستجوی پیشرفته