پنج شنبه ۱۱ شهریور ۱۳۸۹ - ۵۷ : ۲۳
Thursday, Sep 02, 2010 صفحه اصلی آفتاب من خبرنامه‌های آفتاب عضویت ویژه نظرات
 کاربر مهمان
ورود به آفتاب عضويت در آفتاب
ثبت صفحه دعوت از دوستان
صفحه کلید فارسی
جستجوى سريع جستجوی پیشرفته
دانستنيها شخصیت‌ها سیاسی
  موضوع : سیاسی   |   ۲ تیر ۱۳۸۷   ◊   دفعات نمایش : ۳۴۶       Sunday, Jun 22, 2008
کلنل محمدتقی خان پسیان
سرهنگ محمدتقی خان پسیان، معروف به کلنل محمدتقی خان، متولد ۱۲۷۱. او از یک خانواده سپاهی آذربایجان برخاسته است و تمام بستگانش در نظام بودند. پدر او نیز یاور محمدخان عنایت السلطان نام داشت.
تحصیلات ابتدائی را در تبریز انجام داد و بعد به تهران آمد و وارد مدرسه صاحب منصبی شد و در سن ۲۰ سالگی درجه ستوانی گرفت. ظرف یک سال بر اثر ابراز رشادت در جنگ های داخلی، دو درجه ارتقاء گرفت و در ۲۳ سالگی سرگرد شد. مدتی برای معالجه به اروپا رفت و در آنجا در قسمت هوانوردی وارد شد و در قشون آلمان نیز زمانی کارآموزی کرد. در ۱۲۹۹ به ایران بازگشت و ریاست ژاندارمری خراسان به او واگذار شد. برای ژاندارمری تشکیلات منظمی به وجود آورد. در فروردین ماه ۱۳۰۰ به دستور سید ضیاءالدین طباطبائی رئیس دولت، قوام السلطنه والی خراسان را بازداشت و اموال او را مصادره نمود. پس از دستگیری و اعزام قوام به تهران، کفالت استانداری به عهده کلنل قرار گرفت. حکومت صدروزه سید ضیاءالدین پایان یافت و قوام السلطنه از زندان خارج و در کاخ فرح آباد فرمان نخست وزیری خود را از سلطان احمدشاه قاجار دریافت کرد. با روی کار آمدن قوام، تلگرافی به مشهد مخابره شد و کلنل از کفالت ایالت برکنار گردید و شخصی به نام نجدالسلطنه به کفالت استانداری برگزیده شد. پس از چند روز، پسیان نجدالسلطنه را از کار برکنار و خود شخصا کار استانداری را بر عهده گرفت و از مرکز تقاضا نمود استاندار لایقی برای خراسان تعیین نمایند و به او نیز اجازه دهند با شرایطی برای ادامه تحصیلات نظامی از ایران خارج شود. دولت، نجف قلی صمصام السلطنه را برای این سمت انتخاب نمود و مکاتباتی بین صمصمام السلطنه و کلنل ردوبدل شد. سرانجام صمصام السلطنه قبل از حرکت، از استانداری مستعفی شد.
در خلال این احوال، کلنل گلروپ فرمانده کل ژاندارمی، مأمور رسیدگی به کار کلنل پسیان شد و به اتفاق عده ای از افسران عازم مشهد گردید، ولی کلنل دستور داد تمام آنها را در شاهرود بازداشت و به مرکز اعزام دارند. با این اقدام، برای حکومت مرکزی مسلم شد که او علیه حکومت مرکزی قیام کرده است و حاضر به اجرای دستورات نیست. قوام السلطنه به روسای ایلات متوسل شد و به وسیله شجاع الدوله و امیر شوکت الملک علم تقاضا کرد کلنل را دستگیر نمایند. قوائی از طرف ایلات جمع آوری و به سمت مشهد حرکت داده شد. کلنل برای دفع خطر، به استقبال آنها رفت و در جعفرآباد قوچان جنگ سختی بین ایلات و قوای ژاندارمری درگرفت. پس از چندی زدوخورد و وارد کردن تلفات سنگین به قوای چریک، مهمات قوای کلنل تمام شد و خود وی به قتل رسید و سرش را از بدن جدا ساختند. هنگام شهادت بیش از سی سال از عمرش نگذشته بود. تحصیلات نظامی اش را در ایران و آلمان انجام داده بود. فوق العاده رشید بود. در چند جنگ داخلی شرکت کرد و چندین بار زخمی شد. به زبان و ادبیات فارسی نیز دلبستگی داشت و گاهی شعر می سرود. مقبره اش در مشهد در باغ نادری است. چند سال پیش جنازه وی را از قبرستان عمومی خارج و در باغ نادری مدفون ساختند. بر سنگ مزار او این عبارت نوشته شده است: « آرامگاه فرزند رشید ایران شادروان سرهنگ محمدتقی خان پسیان، سال تولد هزار و سیصد و نه قمری، سال شهادت غره صفر هزار و سیصد و چهل قمری».
سایت باشگاه
دریافت دانستنیها ثبت آفتاب من چاپ بازگشت
 
 
کاربر گرامی، برای ارسال این صفحه به دوستان ، باید ابتدا وارد سایت شوید. ورود به سیستم عضو سایت نیستید؟
 
یاسوئو فوکوداامام موسی صدر
دومینیک استروس کاننوری المالکی
اوو مورالسآیت‌الله مشکینی
بوریس‌ یلتسینصدام حسین
اسماعیل احمدی مقدممنوچهر متکی
یوسف رضا گیلانیفهمیده میرزا
ایندیراگاندیINDIRA GANDHIسید پرویز‌فتاح
داوود دانش جعفریمصطفی پورمحمدی
مصطفی محمدنجارسیدمسعود میرکاظمی
محمدرضا اسکندریمحمد عباسی
سیدمحمد جهرمیمحمد رحمتی
غلامحسین محسنی‌ اژه‌ایعبدالرضا مصری
محمد سعیدی‌کیامحمدحسین صفار هرندی
محمدمهدی زاهدیمحمد سلیمانی
کامران باقری‌لنکرانیقائم مقام فراهانی
رسول زرگرولادیمیر پوتین
محمد مصدقآدولف هیتلر
هاینریش هیملربنیتو موسولینی
توماس پینحامد کرزی
احمدشاه مسعودمارتین لوتر کینگ جونیور
نگاهی بر یک زندگی محمد مصدقمصطفی چمران
نوری المالکیمیشل سلیمان (۱۹۴۸-)
امام خمینی (ره) محور اساسی وحدت در جامعهدکتر علی لاریجانی
جان مک کینباراک اوباما
چمران در افق یک نگاه
 
 
خانه و خانوادهموفقیتبهداشتعلم و زندگیکامپیوتر و اینترنتهنرفرهنگ و جامعهشخصیت‌هاتفریح و سرگرمیسایر
ارسال مطلب
مطالب ارسالی من
معرفی آرشیو موسیقی
سراج، حسام الدین
 آلبوم بوی بهشت
ترجمه

بیش از ۵۰۰ مترجم متخصص در ۲۶ رشته و ۱۷ زبان

تخفیف ویژه سفارشات آنلاین

۶۶۹۰۰۱۹۴-۵

آگهی‌ها
◊ قویترین محصولات جهان ((فوق العاده))
» www.modava.ir • بزرگترین و برترین سایت جنسی و زناشویی ایران • ارائه تمامی محصولات برتر حال …
◊ مبلمان اداری محیط آرا
» شرکت " مبلمان اداری محیط آرا " ، بزرگترین و صنعتی ترین کارخانه تولید مبلمان اداری …
◊ انگلیسی در خواب
» انگلیسی در خواب- فن آوری جدید یادگیری برای نسل جدید آموزش انگلیسی در خواب 1dvdبا …
◊ پذیرش تحصیلی رایگان ازدانشگاه مالزی
» نمایندگی رسمی از دانشگاهها و کالج های معتبر مالزی افتخار دارد که خدمات مشاوره …
◊ دستگاه تسمه کش ، استرچ پالت ، چسبزن
» * تولید کننده تسمه ‌های بسته ‌بندی پلی پروپیلن، سایز 8 تا 19میلیمتر * تولید کننده تسمه …
◊  مراقب باشید چیزهایی را که دوست دارید بدست‌آورید وگرنه ناچار خواهید بود چیزهایی را که بدست آورده‌اید دوست داشته‌باشید. جرج برنارد شاو  ◊
معرفی شرکت
   اخذ پذیرش تحصیل‌ رایگان از دانشگاه‌های مالزی   شرکت توسعه گردشگری هیرکان توران شاهرود
   شرکت مکاترونیک آریا   شرکت مهندسین مشاور صنعت و سیستم تهران
   انتشارات کارگاه کودک   ایران یدک
معرفی سایت
   اخذ پذیرش تحصیلی‌ رایگان از دانشگاه‌های مالزی   انتشارات رویش جوانه های فردا
   موسسه انتشارات فرهنگ معاصر،ناشر کتاب های مرجع   آشنایی با فرهنگ وهنر کشور مراکش
   مهندسی کشاورزی ـ آب   شرایط آب و هوایی
کار و کاريابى آگهى‌ها آدرسها بانکهای اطلاعاتی لينک‌ها بازار گل و هديه آرشیو موسیقی فتوبلاگ بحث و گفتگو انجمن علمی و فرهنگی
صفحه اصلىراهنمانقشه سايتدرباره ماتماس با مانظراتمآخذآفتاب من
.All Rights Reserved  2010 © 
support@aftab.ir
صفحه کلید فارسی
جستجوى سريع جستجوی پیشرفته