چهارشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۸۸ - ۵۵ : ۰۳
Tuesday, Feb 09, 2010 صفحه اصلی آفتاب من خبرنامه‌های آفتاب عضویت ویژه نظرات
 کاربر مهمان
ورود به آفتاب عضويت در آفتاب
ثبت صفحه دعوت از دوستان
صفحه کلید فارسی
جستجوى سريع جستجوی پیشرفته
ا نجمن علمی و فرهنگی
اخبار ایران و جهان اخبار فرهنگی و هنری اخبار کتاب و نشر مطالعه عمومی کم است؛ فقط پشت کنکوری ها کتابخانه ها را تسخیر کرده اند
شنبه ۲ آبان ۱۳۸۳ ۴۳ : ۳۸ : ۱۴
  ◊   دفعات نمایش : ۶۹۸۵۹۴    Saturday, Oct 23, 2004 - 02:38:43
مطالعه عمومی کم است؛ فقط پشت کنکوری ها کتابخانه ها را تسخیر کرده اند
عدم توجه به فرهنگ مطالعه و اهمیت ندادن به سرانه پائین مطالعه کتاب جامعه جوان و در حال توسعه ایران را با بحران هویت نرم افزاری روبرو می کند.

مراجعه کم قشر با سواد به کتابخانه ها ، کمبود و توسعه نیافتگی کتابخانه ها و از طرفی وجود نداشتن فرهنگ مناسب برای استفاده بهینه از همین امکانات کم گرچه مطالعه هر کدام این موضوعات به صورت جداگانه اهمیت خود را داراست ولی به طور مسلم با کمبود فضای کتابخانه ها و فرسودگی سیتم کتابخانه کشور نمی توان آن طور که شایسته است فرهنگ اهمیت به کتاب و ارتقای سطح مطالعه را در بین آحاد جامعه بهبود بخشید. مسوول کتابخانه مرکزی شهرستان بجنورد با ارائه آماری از مراجعه کنندگان به این کتابخانه که نسبتاٌ در فضای مناسبی از شهر بجنورد قرار دارد ، می گوید : این کتابخانه 520 مراجعه کننده دارد. در حالی که نزدیک به 16 هزار جلد کتاب دارد شاید کمتر از 20 نفر از این مراجعه کنندگان از کتابداران کتاب مطالبه نمی کنند. محمد کریم شجاعی که سن مراجعه کنندگان این کتابخانه را بین 16 تا 30 سال عنوان می کند ، ادامه می دهد : متاسفانه کتابخانه به خلاف تعبیری که از آن می شود محل تجمع جوانان تحصیل کرده بیکار است که برای مطالعات بی هدفی چون حل جدول، بررسی روزنامه ها و حتی برخی اوقات برای صحبت کردن مراجعه می کنند . با آماری که شجاعی ارائه می دهد برای جمعیت 210 هزار نفری شهر بجنورد که مرکز استان خراسان شمالی است برای هر 12 نفر یک کتاب وجود دارد . یعنی نمی توان گفت عدم وجود فرهنگ صحیح مطالعه با توسعه تعداد و تنوع کتابها بی ارتباط است . وی که کتاب را به عنوان مهمترین و اولین رسانه ارتباطی بین خداوند و بشر می داند و ارزش خاصی را در اندیشه اش برای کتاب قائل است ادامه می دهد : تا وقتی که سیستم اجرائی کتابخانه ها اصلاح نشود ؛ عرضه کتاب در کتابخانه ها با بازار کتاب هماهنگ نباشد و به نظر مراجعه کنندگان در تهیه کتابها اهمیت داده نشود، فرهنگ مطالعه در ایران که به لحاظ جوان بودن به انقلاب فرهنگی نیازمند است رشد چندانی نخواهد داشت . با مراجعه خبرنگار سینا به یکی دیگر از کتابخانه های شهر بجنورد مسوول کتابخانه در رابطه با موج رو به رشدی که روز به روز سالن مطالعه کتابخانه ها را تسخیر می کند ، می گوید : اکثر صندلی های سالن مطالعه در تصرف دانش آموزان پشت کنکوری است و متاسفانه با این سیستم موجود کسی به غیر از این دانش آموزان برای مطالعه به سالن مطالعه مراجعه نمی کند.

مریم گریوانی ادامه می دهد : البته با آغاز سال تحصیلی می توان گفت موج جدیدی از دانش آموزان که برای تحقیق هایی که در مدارس و دبیرستان ها به آنها سپرده می شود به این کتابخانه مراجعه می کنند . آیدا رمضانیان که ساعت 7 و 30 دقیقه بامداد سعی می کند خود را به یکی از صندلی های خالی سالن مطالعه برساند و با گذاشتن کتابهای درسی اش روی میز از گرفتن یک جا برای مطالعه در این سالن خیالش راحت شود می گوید : هر روز تلاش می کنم زودتر از دیگران بیایم و از گرفتن جا در این سالن اطمینان حاصل کنم . وی که فقط کتب درسی را برای شرکت در کنکور سراسری مطالعه می کند مطالعه کتب غیر درسی را به خاطر پشت کنکوری بودن صلاح نمی داند و صراحتاٌ می گوید: برای مطالعه کتب دیگر وقتی ندارم . محسن یزدانی هم که سالن مطالعه را برای مطالعه دروس کنکور انتخاب کرده است می گوید : با توجه به اینکه کاردانی ام را تمام کرده ام و می خواهم برای کنکور کارشناسی ناپیوسته مطالعه نمایم فرصت مناسبی برای مطالعه کتب غیر درسی نداشته و فقط کتب درسی ام را مطالعه می نمایم . جوهایدا افضلی که در دوره متوسطه درس می خواند و برای انتخاب کتاب جعبه فیش کتب را بررسی می کند می گوید : تابستان به طور متوسط هر ماه 4 کتاب رمان می خواندم.

وی که به مطالعه رمان علاقه خاصی دارد ادامه می دهد : البته کتب علمی را هم برای ارائه تحقیق که از طرف دبیرستان داده شده است مطالعه کرده ام . وقتی از او سوال می کنم که برای ارائه تحقیق خود چگونه از کتب غیر درسی استفاده می کند جواب می دهد از مجموع چند کتابی که انتخاب می کنم مطالب مهم را جمع آوری و پس از آن نتیجه گیری می کنم .

چاپ بازگشت
 
کاربر گرامی، برای ارسال این صفحه به دوستان ، باید ابتدا وارد سایت شوید. ورود به سیستم عضو سایت نیستید؟
 
   بحث‌و‌گفتگو
غلامحسین کرباسچی
غلامحسین کرباسچی از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۷ شهردار تهران بود.
وی پس از پایان …
عزت الله انتظامی
متولد: ۱۳۰۴
بازیگری را از تئاتر آغاز کرد.
نمایش فیلم گاو نوشته غلامحسین …
آقای هفت رنگ
کارگردان: شهرام شاه حسینی
نویسنده: علیرضا معتمدی و احمد رفیع‌زاده
سال …
کانادا
کانادا که نیمه شمالی قاره آمریکای شمالی را در بر دارد با (۹،۹۷۶،۱۴۰) …
نظارت شورای نگهبان بر مجلس شورای اسلامی
نخستین وظیفه شورای نگهبان، نظارت بر تدوین قوانین در مجلس شورای اسلامی …
جشنواره بین‌المللی فجر ۱۳۸۸
جشنواره‌های بین‌المللی تئاتر ، فیلم ، موسیقی ، شعر و هنرهای تجسمی …
نظارت شورای نگهبان بر انتخابات
دومین وظیفه شورای نگهبان پس از نظارت بر تدوین قوانین در مجلس شورای …
هروئین
هروئین که نام شیمیایی آن "دی استیل ـ مورفین" است و در سال 1900 به عنوان …
محسن چاوشی
محسن چاوشی متولد هشتم مرداد ماه 1358 از شهر خرمشهر سه برادر و دو خواهر …
 
   سایر
لینک‌های مفید
صنعت
بودجه دولت
آمارهای بین المللی
پارسی‌نویسان از آغاز سدهٔ …
قوانین و مقررات حقوقی
پرسش و پاسخ
رسانه‌های گروهی
 
   همه چیز درباره جشنواره فجر ۱۳۸۸
میرحسین موسوی؛ اجازه بدهید مردم همه حرف ها را بشنوند
میرحسین موسوی؛ اجازه بدهید مردم همه حرف ها را بشنوند
تف، ممنوع!
تف، ممنوع!
نگران نباشید، بنزین درون کارت‌ها نمی‌سوزد
نگران نباشید، بنزین درون کارت‌ها نمی‌سوزد
صفارهرندی: دولت احمدی نژاد مودب ترین دولت به آداب اسلامی
صفارهرندی: دولت احمدی نژاد مودب ترین دولت به آداب اسلامی
پروین احمدی‌نژاد: حضور مردم در ۲۲ بهمن، حمایت از شعارهای اصلی انقلاب‌ است
پروین احمدی‌نژاد: حضور مردم در ۲۲ بهمن، حمایت از شعارهای اصلی انقلاب‌ است
جام حذفی: صعود پرسپولیس و حذف ۴ تیم لیگ برتری
جام حذفی: صعود پرسپولیس و حذف ۴ تیم لیگ برتری
پرونده ۲۸ روی میز تحلیل
پرونده ۲۸ روی میز تحلیل
چه اسباب‌بازی‌‌هایی برای چه سنی خوب است؟
چه اسباب‌بازی‌‌هایی برای چه سنی خوب است؟
دفاع سعید قاسمی از احمدی نژاد
دفاع سعید قاسمی از احمدی نژاد
ابهام در مورد علت وزنه نزدن علی حسینی در كره جنوبی
ابهام در مورد علت وزنه نزدن علی حسینی در كره جنوبی
عضویت در خبرنامه‌ها
ارسال خبر
اخبار ارسالی من
معرفی آرشیو موسیقی
یاحقی، پرویز
 آلبوم شمارهٔ ۱
آگهی‌ها
شبکه مترجمین ایران
بیش از ۵۰۰ مترجم متخصص در ۲۶ رشته و ۱۷ زبان
تخفیف ویژه سفارشات آنلاین
۶۶۹۰۰۱۹۴-۵
◊ میکروپایل ریز شمع نیلینگ بهسازی
» ـ کنترل روانگرایی با میکروپایل ها یا ریز شمع ها (Pile , Micropile ) ـ بهسازی زمین (Ground Improvement) ـ مسائل ژئوتکنیک …
◊ عروسک خمیری
» با بیش از ۱۵ سال سابقه. از مواد خمیری درست شده، بسیار زیبا، بهترین هدیه و یا استفاده …
◊ فروش محصولات بهداشتی پوست و مو سینره
» عرضه محصولات بهداشتی پوست و مو سینره به تمام نقاط ایران و جهان. به صورت خرده و عمده. خواهشمند …
◊  هیچ‌ چیز غرور مرد را مثل‌ شادی‌ زنش‌ ارضا نمی‌کند; چون‌ همیشه‌ آن‌ را مربوط به‌ خود می‌داند . جونسوند  ◊
معرفی شرکت
   گروه مشاوران پنکو    بنیز تجهیز
   کلینیک دامپزشکی دکتر افروز    لیفتراک هواکار ( نماینده انحصاری لیفت ...
   اکتیران    شرکت مهندسی وایا فرا اندیش
معرفی سایت
   کلینیک کاهش وزن سیـبـیـتـا    فروشگاه الکترونیکی جهانشاه (مشاوره ...
   فروشگاه اینترنتی فیلم و سریال خارجی    شرکت تلاش و توسعه آسیا
   شرکت راه و ابنیه سپهر    دی کلینیک و درمانگاه شبانه روزی میرداماد
کار و کاريابى آگهى‌ها آدرسها بانکهای اطلاعاتی لينک‌ها بازار گل و هديه آرشیو موسیقی فتوبلاگ بحث و گفتگو انجمن علمی و فرهنگی
صفحه اصلىراهنمانقشه سايتدرباره ماتماس با مانظراتمآخذآفتاب من
Vista Research & Information Technology Center
.All Rights Reserved  2009 © 
support@aftab.ir
صفحه کلید فارسی
جستجوى سريع جستجوی پیشرفته