پنج شنبه ۱۱ شهریور ۱۳۸۹ - ۵۶ : ۲۳
Thursday, Sep 02, 2010 صفحه اصلی آفتاب من خبرنامه‌های آفتاب عضویت ویژه نظرات
 کاربر مهمان
ورود به آفتاب عضويت در آفتاب
ثبت صفحه دعوت از دوستان
صفحه کلید فارسی
جستجوى سريع جستجوی پیشرفته
اخبار ایران و جهان اخبار سیاسی اخبار خارجی فرضیه های مختلف درباره ی ترور بوتو فضای سیاسی پاكستان را انباشته است
دوشنبه ۱۰ دى ۱۳۸۶ ۵۱ : ۳۷ : ۰۴
  ◊   دفعات نمایش : ۲۳۵۱۷    Monday, Dec 31, 2007 - 04:37:51
فرضیه های مختلف درباره ی ترور بوتو فضای سیاسی پاكستان را انباشته است
اگر شما شایعاتی را كه در پی بروز یكی از مصادیق متاسفانه متداول خشونت در پاكستان ایجاد شده باور می كنید، مقصر آمریكا، هند، اسراییل و یا شبه نظامیانی هستند كه دایما به مرزهای پاكستان سرك می كشند.

"اگر شما شایعاتی را كه در پی بروز یكی از مصادیق متاسفانه متداول خشونت در پاكستان ایجاد شده باور می كنید، مقصر آمریكا، هند، اسراییل و یا شبه نظامیانی هستند كه دایما به مرزهای پاكستان سرك می كشند.

شایعات پیرامون اینكه چه كسی نخست وزیر اسبق پاكستان را ترور كرده به واسطه فعالیت ۲۴ ساعته شبكه های تلویزیونی و تماس های ارزان از طریق تلفن تشدید شده و در طیف وسیعی از منطقی ترین تا مضحك ترین آنها همچنان در جریان است."

هفته نامه ی تایم در گزارشی نوشته است: "به فاصله ۲۴ ساعت از ترور بی نظر بوتو، نخست وزیر اسبق پاكستان ماشین شایعه پراكنی كار خود را شروع كرد و تاكنون یكسره فعالیت داشته است. در شهر كراچی در بحبوحه ی برخی گزارش ها درخصوص بروز خرابكاری و هرج و مرج، اخباری به گوش می رسد مبنی بر اینكه آب این مناطق مسموم و آلوده شده و مردم از مصرف آب هراس دارند. همچنین در مورد چگونگی قتل بوتو گزارش ها و اخبار ضد و نقیضی منتشر شده است؛ برخی از اصابت گلوله به سر بوتو حكایت دارند و برخی به شكستگی جمجمه ی وی بر اثر اصابت سرش به حاشیه ی فلزی سقف اتومبیل حامل وی. در این میان بسیاری از پاكستانی ها انگشت اتهام را به سوی پرویز مشرف و هم پیمانانش در واشنگتن نشانه رفته اند."

این گزارش می افزاید: "این در حالیست كه هنوز هیچ گونه شواهد و مداركی دال بر دست داشتن مشرف و یا نیروهای امنیتی پاكستان در این حمله وجود ندارد.

اما در حالی كه میزان مقبولیت مشرف، رییس جمهور پاكستان به شدت تقلیل می یابد، مردم اعتدال گرا و مذهبی این كشور مشرف را عامل اصلی افزایش خشونت و هرج و مرج در كشورشان می دانند و هر حمله و اتفاق ناگواری را مستقیما به وی و حامیان سرشناسش نسبت می دهند.

لیاقت بلوچ، از مقامات ارشد جماعت اسلامی، یكی از احزاب اصلی اسلامی در پاكستان می گوید: این ترور ساخته و پرداخته ی دولت حاضر پاكستان است، این در واقع بخشی از استراتژی آمریكایی ها برای ایجاد رعب و وحشت در دل مردم نسبت به خطر فروپاشی پاكستان تلقی می شود.

ژنرال حمید گل، مدیر سابق سازمان اطلاعاتی پاكستان (ISI) می گوید: در مقطع زمانی كه به نظر می رسد پاكستان حقیقتا در معرض فروپاشی است تكرار چنین اتهاماتی چه بسا بیهوده و نابجا باشد اما این مساله ابعاد عمیق خشم و نارضایتی مردم پاكستان از رهبرشان مشرف و نیز بدگمانی آنان را نسبت به آمریكا آشكارتر می سازد."

تایم افزوده است: "گل كه به یكی از سرسخت ترین منتقدان مشرف تبدیل شده، افزوده است: این برای نیروهای امنیتی پاكستان ساده ترین كار است كه عامل ترور بی نظیر بوتو را یك بمب گذار انتحاری معرفی كنند تا از این طریق بر حقیقت ماجرا و فردی كه پشت این حمله بوده سرپوش بگذارند. وی معتقد است كه مخمصه ی فعلی ایجاد شده در پاكستان تا حدی بر عهده ی آمریكا است. گل تصریح كرده است: چنانچه آمریكا به سیاست های خودخواهانه و غیر هوشمندانه ی خود ادامه دهد به سختی می توان به نتایج خوبی چه برای آمریكا و چه برای پاكستان دست پیدا كرد.

ژنرال حمید گل به عنوان رییس سازمان اطلاعاتی ISI به تاسیس جنبش مجاهدین افغان جهت مقابله با نیروهای اتحاد جماهیر شوروی سابق در دهه ۱۹۸۰ كمك كرد و بعد ها به عنوان عامل كلیدی در تشكیل گروهك طالبان در افغانستان به ایفای نقش پرداخت.

با چنین بدگمانی هایی شایعات به شدت در حال گسترش است، بسیاری از مردم در خیابان های لاهور بیش از آنكه افراط گرایان را عامل ترور بوتو بدانند، مشرف و دولت آمریكا را مقصر می شمارند. محمد شریف، ۶۱ ساله از ساكنان شهر لاهور كه در یك سلمانی كار می كند معتقد است شایعات حاكی از آن است كه آمریكا با كمك مشرف دست به این ترور زده است.

صابر حسین یك رهگذر می گوید آمریكا و دولت پاكستان در یك مسیر قرار دارند، یعنی اگر دولت پاكستان دست به چنین كاری زده از آمریكا دستور گرفته است.

یكی دیگر از شهروندان پاكستانی اظهارات دوستش را رد كرده و اظهار می دارد : نه، نه، نه آمریكا به بوتو علاقمند بود، چه دلیلی وجود دارد كه واشنگتن به قتل بوتو مبادرت ورزد؟ این دیدگاه واقعا مضحك است. جعفر حمید، یكی دیگر از ساكنان لاهور اظهارات دوستانش را قطع كرده و می گوید: هیچ كس نمی داند كه حقیقت چیست، مشكل اینجاست كه ما مثل یك ملت واحد فكر نمی كنیم، هر كس عقیده و نظر خود را دارد و این بخشی از مشكل ایجاد شده است."

تحلیل : خبرگزارى ايسنا
بی‌نظیر‌بوتو
چاپ بازگشت
 
کاربر گرامی، برای ارسال این صفحه به دوستان ، باید ابتدا وارد سایت شوید. ورود به سیستم عضو سایت نیستید؟
 
طالع‌بینی ۱۱ شهریور ماه ۸۹
طالع‌بینی ۱۱ شهریور ماه ۸۹
نکاتی مهم درباره کوتاه آمدن در بحث‌های زناشویی!
نکاتی مهم درباره کوتاه آمدن در بحث‌های زناشویی!
هدایتی قهر کرد تا هیات مدیره آجورلو را برکنار کند
هدایتی قهر کرد تا هیات مدیره آجورلو را برکنار کند
جام جهانی بسکتبال: تیم ملی بسکتبال ایران مغلوب قهرمان المپیک شد
جام جهانی بسکتبال: تیم ملی بسکتبال ایران مغلوب قهرمان المپیک شد
دایی دیرتر به مشهد رسید
دایی دیرتر به مشهد رسید
فرازهایی از وصیت‌نامه حضرت علی(ع)
فرازهایی از وصیت‌نامه حضرت علی(ع)
شب قدر، شب ظهور اول
شب قدر، شب ظهور اول
اهل پیاده ‌روی صندل نپوشند
اهل پیاده ‌روی صندل نپوشند
رئیس‌جمهور سخنران پیش از خطبه‌ها روز جهانی قدس
رئیس‌جمهور سخنران پیش از خطبه‌ها روز جهانی قدس
جام جهانی بسکتبال: اسپانیا از لیتوانی هم شكست خورد
جام جهانی بسکتبال: اسپانیا از لیتوانی هم شكست خورد
عضویت در خبرنامه‌ها
ارسال خبر
اخبار ارسالی من
تازه‌ها
اسماعیل هنیه: امت اسلامی در مراسم روز جهانی قدس به طور گسترده شركت كنند
اسماعیل هنیه: امت اسلامی در مراسم روز جهانی قدس به طور گسترده شركت كنند
مشاركت گسترده در روز قدس تاكیدی برحمایت از ملت فلسطین است
مشاركت گسترده در روز قدس تاكیدی برحمایت از ملت فلسطین است
پسر امام موسی صدر: پدرم زنده و اسیر قذافی است
پسر امام موسی صدر: پدرم زنده و اسیر قذافی است
مردم پاكستان، قربانیان نابسامانی اقتصادی و سیاسی اسلام‌آباد
مردم پاكستان، قربانیان نابسامانی اقتصادی و سیاسی اسلام‌آباد
راسموسن: طالبان از لحاظ نظامی شانسی برای پیروزی ندارد
راسموسن: طالبان از لحاظ نظامی شانسی برای پیروزی ندارد
معرفی آرشیو موسیقی
سراج، حسام الدین
 آلبوم بوی بهشت
ترجمه

بیش از ۵۰۰ مترجم متخصص در ۲۶ رشته و ۱۷ زبان

تخفیف ویژه سفارشات آنلاین

۶۶۹۰۰۱۹۴-۵

آگهی‌ها
◊ قویترین محصولات جهان ((فوق العاده))
» www.modava.ir • بزرگترین و برترین سایت جنسی و زناشویی ایران • ارائه تمامی محصولات برتر حال …
◊ مبلمان اداری محیط آرا
» شرکت " مبلمان اداری محیط آرا " ، بزرگترین و صنعتی ترین کارخانه تولید مبلمان اداری …
◊ انگلیسی در خواب
» انگلیسی در خواب- فن آوری جدید یادگیری برای نسل جدید آموزش انگلیسی در خواب 1dvdبا …
◊  مراقب باشید چیزهایی را که دوست دارید بدست‌آورید وگرنه ناچار خواهید بود چیزهایی را که بدست آورده‌اید دوست داشته‌باشید. جرج برنارد شاو  ◊
معرفی شرکت
   شرکت توسعه گردشگری هیرکان توران شاهرود   اخذ پذیرش تحصیل‌ رایگان از دانشگاه‌های مالزی
   شرکت مکاترونیک آریا   طراحی سایت
   شرکت مهندسی مطالعاتی نوسان پرداز   ایران یدک
معرفی سایت
   اخذ پذیرش تحصیلی‌ رایگان از دانشگاه‌های مالزی   موسسه انتشارات فرهنگ معاصر،ناشر کتاب های مرجع
   انتشارات رویش جوانه های فردا   مدرسه راهنمایی دخترانه امام حسین (علیه السلام) – سبزوار
   شهرای طلایی   عصر اطلاعات تحلیلگران
کار و کاريابى آگهى‌ها آدرسها بانکهای اطلاعاتی لينک‌ها بازار گل و هديه آرشیو موسیقی فتوبلاگ بحث و گفتگو انجمن علمی و فرهنگی
صفحه اصلىراهنمانقشه سايتدرباره ماتماس با مانظراتمآخذآفتاب من
.All Rights Reserved  2010 © 
support@aftab.ir
صفحه کلید فارسی
جستجوى سريع جستجوی پیشرفته