سه شنبه ۲۰ بهمن ۱۳۸۸ - ۴۶ : ۲۳
Tuesday, Feb 09, 2010 صفحه اصلی آفتاب من خبرنامه‌های آفتاب عضویت ویژه نظرات
 کاربر مهمان
ورود به آفتاب عضويت در آفتاب
ثبت صفحه دعوت از دوستان
صفحه کلید فارسی
جستجوى سريع جستجوی پیشرفته
ا نجمن علمی و فرهنگی
اخبار ایران و جهان اخبار سیاسی اخبار خارجی احترام به حاکمیت دولت فدرال
پنج شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۸۶ ۰۴ : ۴۳ : ۱۲
  ◊   دفعات نمایش : ۲۲۹۱۸    Thursday, Jan 31, 2008 - 12:43:04
احترام به حاکمیت دولت فدرال
مروری بر سیستم انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا. . .

حدود دویست و اندی سال پیش هنگامی که آمریکا تنها شامل ۱۳ ایالت بود و بنیانگذاران جمهوری آمریکا سرگرم تدوین قانون اساسی این کشور بودند، آنچه مشکل اساسی آنان بود، انتخاب رئیس جمهوری بود که برگزیده عادلا نه از ۱۳ ایالت آمریکا باشد.

۱۳ ایالتی که برای ساختن کشوری متفاوت و آزاد، از اروپا جدا افتاده بودند. ایالا تی که بعضا فاصله های زیادی از یکدیگر داشتند. با این دغدغه خاطر نظرات گوناگونی در کمیته تدوین قانون اساسی مطرح شد: ۱- کنگره رئیس جمهور را برگزیند. در این مورد گروهی از مخالفان را عقیده بر این بود که انتخاب رئیس جمهور صرفا توسط کنگره می تواند توازن قدرت را بین قوه قانونگذاری و قوه اجرایی بر هم زند. دلا یل مخالفان دیگر این بود که چنین امری راه را برای دخالت قدرت های خارجی باز می گذارد. ۲- نظر دیگر آن بود که قانونگذاران ایالتی، رئیس جمهور را برگزینند. در این مورد نگرانی ای که وجود داشت این بود که رئیس جمهور وابسته به این قانونگذاران شود و این احتمال وجود خواهد داشت که به آنان اجازه دهد قدرت دولت فدرال را دچار فرسایش کنند. ۳- نظر دیگر آن بود که رئیس جمهور مستقیما با رای مردم انتخاب شود. با این نظر نیز مخالفت گردید. اما چرا؟ اعضای کنوانسیون چنین فکر می کردند که مردم بدون داشتن اطلا عات کافی درباره نامزدهای سایر ایالا ت، تنها به نامزد ایالت خود رای خواهند داد و بدین ترتیب هیچ نامزدی نمی توانست رای اکثریت را بیاورد یا این که تنها ایالا ت پرجمعیت از شانس بیشتری برخوردار بودند.

با این بحث ها و تبادل آرا و نظرات بود که سرانجام کنوانسیون مربوطه در تدوین قانون اساسی آمریکا برای انتخاب رئیس جمهور، روش انتخاب غیرمستقیم اما از طریق کالج الکترال را تصویب کرد. روشی که شبیه به انتخاب پاپ در کلیسای کاتولیک روم قدیم بودکه توسط کالج کارد ینال ها صورت می گرفت. در حقیقت نظر آنها بر این بود که آگاه ترین افراد از هر یک از ایالت ها، بتواند رئیس جمهور را منحصرا براساس شایستگی اش که درجریان رقابت ها نیز به اثبات رسانده بودبرگزینند.

در این میان اما مسئله ایالا ت کم جمعیت در مقابل ایالا ت پرجمعیت چگونه حل شد؟ قانونگذاران برای این مسئله سعی نمودند توازنی برقرار نمایند. هنگامی که در انتخابات مقدماتی مردم به پای صندوق های رای می روند تا به نامزدهای مورد نظر خود رای دهند یا آن که در انجمن های محلی نامزد خود را برگزینند همزمان باآن اعضا هیات های انتخاباتی یا الکتورها را بر می گزینند. هر ایالت تعداد معینی الکتور دارد.

ایالت پرجمعیتی چون کالیفرنیا با جمعیتی بالا ی ۳۳ میلیون نفر ۵۵ الکتور دارد و وایومینگ که تنها نیم میلیون نفر جمعیت دارد ۳ الکتور دارد. برای هر ۱۶۵۰۰۰ وایومینگی ۱ الکتوربر گزیده می شود در حالی که در کالیفرنیای پرجمعیت هر ۶۰۰۰۰۰ نفر یک الکتور دارد. به این ترتیب است که رای یک الکتور وایومینگی معادل ۴ رای الکتورهای کالیفرنیایی است.

نکته دیگر حضور گردشی تمام کاندیداها در ایالات مختلف آمریکاست آن هم با برنامه ای که از قبل تدوین شده است. این حضور بنا بر میل شخصی کاندیدا نیست و کاندیداهای هر دو حزب موظف به حضور در میان مردم هستند.

در این میان، اما مساله چگونگی و چرای این حضور است؟ حضور برای آشنا شدن مردم هر ایالت از نزدیک با کاندیداهاست و از سوی دیگر در راستای همان شکل منحصر به فرد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، برگزیدن الکتورها برای انتخاب نهایی رئیس جمهور و همچنین سنجش وضع محبوبیت هر کدام از کاندیداها در ایالات مختلف بر این اساس هر کدام از ایالت ها روش های برگزیده خود را دارند.

اغلب ایالت های آمریکا رای گیری هایی را به عنوان رای گیری مقدماتی برگزار می کنند تا نامزد موردنظر خود رادر میان نامزدهای دو حزب انتخاب کنند. باقی ایالت ها نیز از روش دیگر بهره می برند: ملاقات عمومی موسوم به انجمن های محلی، در اینجا شمارش آنان که در انجمن حضور دارند مهم است، حاصل کار اما این خواهد بود: هر ایالت تعداد خاصی هیات نمایندگی (الکترال) برای حمایت از یک نامزد خاص به گردهمایی سران حزب اعزام خواهد کرد (که زمان برگزاری در ماه اوت یا ماه سپتامبر ۲۰۰۸ خواهد بود). هر نامزد که تعداد هیات بیشتری را برای حمایت خود در گردهمایی حزب داشته باشد (این هیات ها را مردم انتخاب کرده اند) برنده نامزدی رسمی حزب خواهد شد. غالبا تاکنون در همان ابتدای شروع فصل رای گیری کاندیدای برتر مشخص بوده است لیکن امسال در رقابت تنگاتنگ به خصوص میان هیلا ری و باراک اوباما این امر به نظر در فوریه مشخص خواهد شد.

اما کالج الکترال چگونه عمل می کند؟ کنوانسیون قانون اساسی آمریکا بر این تعلق خاطر داشت که اعضای کالج الکترال هر ایالت برابر باشد با تعداد سناتورهای آن ایالت به علا وه تعداد اعضای مجلس نمایندگان همان ایالت. (چگونگی انتخاب الکترال ها بر عهده قانونگذار همان ایالت است همانند چگونگی انتخاب کاندیدای مورد نظر). به این ترتیب نگرانی از نادیده گرفته شدن دولت های فدراسیون از بین رفت. در این حال اما اعضای کنگره آمریکا و کارمندان دولت فدرال از عضویت در کالج الکترال برای دادن رای ممنوع هستند.

آرای اعضای کالج الکترال هر ایالت، مهر و موم به مجلس سنا فرستاده شده و در اختیار رییس مجلس سنا قرار می گیرد. این رییس مجلس سنا است که صندوق های مهر و موم شده را در مقابل دیدگان نمایندگان کنگره می گشاید و نتایج را اعلا م می کند. فردی که بیشترین آرا را از جانب کالج الکترال نصیب خود کند رییس جمهور منتخب است اما اگر کسی نتوانست اکثریت مطلق آرا را تصاحب کند چه؟ آن هنگام مجلس نمایندگان است که به واسطه مقامی که از جهت نزدیکی بیشتر با مردم دارد وارد عمل می شود و رییس جمهور منتخب را برمی گزیند.

اما این جا در جلسه نمایندگان هر ایالت تنها یک رای خواهد داشت. در تاریخ ایالا ت متحده آمریکا این امر تاکنون ۱ بار رخ داده است آن هم سال ۱۸۲۴ و پس از آن که چهار رقیب اصلی، هر یک تعدادی از آرای انتخاباتی را به خود اختصاص دادند و امکان تعیین رییس جمهور منتخب فراهم نشد مجلس نمایندگان وارد عمل شد و جان آدامز دهمین رییس جمهور آمریکا شد.

قانون اساسی آمریکا می گوید اگر در جریان رای گیری مجلس نمایندگان امکان تعیین رییس جمهور فراهم نشود، این وظیفه را سنا بر عهده خواهد گرفت.

این جا سناتورها رییس جمهور را برنمی گزینند که تنها می توانند معاون رییس جمهور را انتخاب کنند و وی به عنوان جانشین رییس جمهور مسوولیت های او را به عهده می گیرد. در تاریخ حدود دویست ساله آمریکا تاکنون انتخابات ریاست جمهوری به این مرحله نرسیده است.

نویسنده : لاله سنگتراش

تحلیل : روزنامه مردم سالاری
انتخابات‌ریاست‌جمهوری‌آمریکا
چاپ بازگشت
 
کاربر گرامی، برای ارسال این صفحه به دوستان ، باید ابتدا وارد سایت شوید. ورود به سیستم عضو سایت نیستید؟
 
   بحث‌و‌گفتگو
نرم‌افزار
معرفی و پرسش و پاسخ‌های آموزشی
محسن رضایی
محسن سبزوار رضایی میرقائد یکی از سیاست‌مداران و از فرماندهان سابق …
عدالت خداوندی
آیا با وجود این همه نابرابری، ظلم و فساد و فقر در جهان امروز هنوز میتوان …
نظارت شورای نگهبان بر مجلس شورای اسلامی
نخستین وظیفه شورای نگهبان، نظارت بر تدوین قوانین در مجلس شورای اسلامی …
تیم ملی فوتبال ایران
تیم ملی فوتبال ایران یک تیم فوتبال بین‌المللی است که به نمایندگی …
سید محمد خاتمی
سید محمد خاتمی، (زاده ۱۹۴۳ میلادی، ۱۳۲۲ شمسی) پنجمین رئیس جمهور ایران …
شیرین بینا
ـ نام اصلی: شیرین صدق گویا
- متولد 1343 در مرند.
- لیسانس علوم تربیتی از دانشگاه …
رضا کیانیان
تاریخ تولد: 1330
مدرک تحصیلی: فارغ التحصیل تئاتر از دانشکده هنرهای زیبای …
رضا کیانیان
متولد: 1330
مدرک تحصیلی: فارغ التحصیل تئاتر از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه …
 
   آمار و ارقام
بازارهای مالی
بهزیستی و تأمین اجتماعی
قوانین و مقررات جزائی
فهرست بیماری‌ها
داروهای گیاهی
آمارهای بین المللی
سرزمین و آب‌و‌هوا
شاعران بزرگ پارسی‌گوی از …
 
   همه چیز درباره جشنواره فجر ۱۳۸۸
میرحسین موسوی؛ اجازه بدهید مردم همه حرف ها را بشنوند
میرحسین موسوی؛ اجازه بدهید مردم همه حرف ها را بشنوند
۸ خاصیت ذکر خدا
۸ خاصیت ذکر خدا
دست بندسبز به دست سربازان آمریکائی
دست بندسبز به دست سربازان آمریکائی
انتقاد سلیمی‌نمین از حضور نیافتن مشایی در مناظره تلویزیونی
انتقاد سلیمی‌نمین از حضور نیافتن مشایی در مناظره تلویزیونی
نرخ بنزین در سال آتی؛ ۲۵۰ تا ۶۰۰ تومان
نرخ بنزین در سال آتی؛ ۲۵۰ تا ۶۰۰ تومان
تف، ممنوع!
تف، ممنوع!
انتقادات صریح توكلی از بودجه ۸۹
انتقادات صریح توكلی از بودجه ۸۹
صفارهرندی: دولت احمدی نژاد مودب ترین دولت به آداب اسلامی
صفارهرندی: دولت احمدی نژاد مودب ترین دولت به آداب اسلامی
نگران نباشید، بنزین درون کارت‌ها نمی‌سوزد
نگران نباشید، بنزین درون کارت‌ها نمی‌سوزد
پرونده ۲۸ روی میز تحلیل
پرونده ۲۸ روی میز تحلیل
عضویت در خبرنامه‌ها
ارسال خبر
اخبار ارسالی من
همچنین مشاهده کنید
کیف قاپی در ایستگاه های شلوغ مترو
دختر و پسری که طعمه های خود را برای کیف قاپی در ایستگاه های شلوغ مترو پیدا می کردند، با شکایت …
۱۰ بهمن ۱۳۸۶
دستگیری یك كیف قاپ
متهم به كیف قاپی لحظاتی پس از وقوع جرم در حالی كه با یك دستگاه پراید در حال فرار بود، دستگیر …
۴ بهمن ۱۳۸۶
خودزنی در محاصره مأموران
عضو شبكه بزرگ كیف قاپ وقتی خود را در محاصره مأموران دید خودزنی كرد.
۳ بهمن ۱۳۸۶
دو کیف قاپ حرفه یی روانه دادگاه شدند
دو جوان کیف قاپ با صدور کیفرخواست از سوی دادیار واحد اظهارنظر دادسرای امور جنایی تهران …
۲ بهمن ۱۳۸۶
۲ كیف‌قاپ حرفه‌ای روانه دادگاه شدند
۲ جوان كیف‌قاپ حرفه‌ای با صدور كیفرخواست از سوی قاضی واحد اظهار نظر دادسرای امور جنایی …
۱ بهمن ۱۳۸۶
تازه‌ها
پیروزی رهبر مخالفان در اوکراین
پیروزی رهبر مخالفان در اوکراین
مشکل اصلی ما در مرز با هند است
مشکل اصلی ما در مرز با هند است
نگرانی روسیه از استقرار سامانه موشکی امریکا در رومانی
نگرانی روسیه از استقرار سامانه موشکی امریکا در رومانی
روز سرنوشت برای انقلاب نارنجی اوکراین
روز سرنوشت برای انقلاب نارنجی اوکراین
خوش خدمتی برلوسكنی
خوش خدمتی برلوسكنی
معرفی آرشیو موسیقی
کیمیایی، کارینا
 آلبوم روشنایی دور
آگهی‌ها
شبکه مترجمین ایران
بیش از ۵۰۰ مترجم متخصص در ۲۶ رشته و ۱۷ زبان
تخفیف ویژه سفارشات آنلاین
۶۶۹۰۰۱۹۴-۵
◊ فروش انواع نوت بوک و لپ تاپ
» نوین سیستم پارسی فروش انواع نوت بوک و لپ تاپ های دل ـ اچ پی ـ گیت وی فروش نوت بوک …
◊ چاپ روی سی دی چشم جهان(۰۲۱ـ۷۷۶۴۶۰۰۸)
» اولین وقویترین مرکز چاپ و تکثیر CD و DVD بدون محدودیت رنگی و به صورت تضمینی 1.چاپ روی …
◊ لوله آب و لوله نفت و لوله گاز
» هوالرزاق با سلام آیرون پایپ در زمینه عرضه لوله اتصالات شیرآلات و آهن آلات صنعتی …
◊  به جای این که سعی کنید مرد موفقیت باشید، سعی کنید مرد ارزشها باشید. آلبرت انیشتین  ◊
معرفی شرکت
   صبا رایانه شهریار    اکتیران
   فروشگاه خلفی    پرتو نیرو رفسنجان
   لیفتراک هواکار ( نماینده انحصاری لیفت ...   کلینیک دامپزشکی دکتر افروز
معرفی سایت
   فروشگاه اینترنتی فیلم و سریال خارجی    فروشگاه الکترونیکی جهانشاه (مشاوره ...
   کلینیک کاهش وزن سیـبـیـتـا    طاها گشت
   شرکت کارگزاری مشاوران سهام    شرکت راه و ابنیه سپهر
کار و کاريابى آگهى‌ها آدرسها بانکهای اطلاعاتی لينک‌ها بازار گل و هديه آرشیو موسیقی فتوبلاگ بحث و گفتگو انجمن علمی و فرهنگی
صفحه اصلىراهنمانقشه سايتدرباره ماتماس با مانظراتمآخذآفتاب من
Vista Research & Information Technology Center
.All Rights Reserved  2009 © 
support@aftab.ir
صفحه کلید فارسی
جستجوى سريع جستجوی پیشرفته