نماینده ولی فقیه در امورحج و زیارت گفت: با وجود تلاش های هاشمی رفسنجانی در سفر به عربستان سعودی برای بهبود شرایط زایران ایرانی، متأسفانه شرایط به ویژه در مدینه منوره بدتر شده است.
حجت الاسلام ری شهری روز گذشته در حالی در نشستی كه با جمعی از روحانیون کاروان ها داشت، از بدتر شدن اوضاع زائران ایرانی سخن گفت كه همزمان با سفر اخیر هاشمی رفسنجانی به مكه و مدینه، تبلیغات گسترده ای از سوی برخی رسانه ها مبنی بر اینكه برای نخستین بار زائران زن ایرانی اجازه ورود به بقیع را پیدا كردند، منتشر شد و حتی محمد هاشمی برادر وی از صداوسیما به دلیل آنچه كه آن را پوشش ضعیف دستاوردهای این سفر می خواند، به شدت انتقاد كرد.
با این حال، حجت الاسلام ری شهری ضمن تأكید بر اینكه "اهانت هایی که به ویژه در بقیع و مدینه منوره به زایران ایرانی می شود قابل علاج نیست"، افزود: در سفر رئیس مجمع تشخیص مصلحت به عربستان سعودی، به دستور پادشاه این کشور شرایط کاملاً برای ایشان هموار شد و همه ممانعت های مرسوم برای زیارت اماکن مقدس برداشته شد اما بر اساس گزارش های مکرر، پس از بازگشت آقای هاشمی رفسنجانی، اوضاع بدتر شده است.
سرپرست حجاج ایرانی همچنین تأكید كرد: از حدود ۱۸ سال پیش که مسئولیت حجاج را برعهده دارم تاکنون همواره به زایران ایرانی اهانت می شود و با توجه به شرایط فکری حاکم بر عربستان سعودی، این اهانت ها قابل علاج نیست.
این در حالیست كه هاشمی در سفر خود به عربستان در جمع هزاران زائر ایرانی و سایر ملل اسلامی كه در مقابل درهای بسته بقیع تجمع كرده بودند، گفته بود: «طولی نمیكشد كه بقیع احیا میشود ... ملك عبدالله دستور قاطع برای تكریم زائران صادر كرده است.
رئیس مجلس خبرگان پس از بازگشت از این سفر، در همایش مشترك جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و علمای بلاد هم خاطرنشان كرده بود: «زائران خانه خدا و حرم پیامبر(ص) با مشكلات زیادی از جمله ناسزاگویی از سوی برخی وهابیون تندرو مواجه هستند كه در دو جلسه طولانی این مسأله را با پادشاه عربستان مطرح كردم و ایشان در همان لحظه دستور داد كه با این افراد برخورد قاطع شود. پس از ورود من به مدینه، والی مدینه به من گفت تمام آن دستورات در حال اجراشدن است و هیچ وهابی تندرویی در كنار بقیع، زائران شعیه ایرانی را اذیت نخواهند كرد.»
وی همچنین افزوده بود: «بهخاطر همدلی و هماهنگی بین من و ملكعبدالله، در آن زمان كه ولیعهد بود، مشكلات شیعیان تا حدودی حل شد. در این سفر نیز امروز پادشاه عربستان دوباره با وزیر عربستانی همراه من صحبت كرد و از او خواست كه رضایت شیعیان مدینه جلب شود.»
گفتنی است علی رغم ادعای برخی رسانه ها مبنی بر اینكه "در سفر اخیر هاشمی برای نخستین بار زنان وارد بقیع شدند و وی از فدك بازدید كرد"، در دوره ریاست جمهوری هاشمی نیز زنان به همراه او وارد بقیع شده بودند و وی از فدك هم بازدید كرده بود كه همان زمان فیلم آن از سیمای جمهوری اسلامی پخش شد. همچنین در سال ۸۴ نیز وی پس از انتخابات ریاست جمهوری به مدینه سفر كرد و بار دیگر بانوان به همراه وی موفق به زیارت بقیع شدند. در هر یك از این موارد از احیای قریبالوقوع بقیع سخن به میان آمده بود.
با این حال، به نظر می رسد علی رغم این وعده ها و تبلیغات، آنچنانكه نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت خاطرنشان كرده است، با توجه به شرایط فكری حاكم بر عربستان، حل مشكلات موجود چندان قابل علاج نباشد. |