چهارشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۰ : ۰۴
Tuesday, Feb 09, 2010 صفحه اصلی آفتاب من خبرنامه‌های آفتاب عضویت ویژه نظرات
 کاربر مهمان
ورود به آفتاب عضويت در آفتاب
ثبت صفحه دعوت از دوستان
صفحه کلید فارسی
جستجوى سريع جستجوی پیشرفته
ا نجمن علمی و فرهنگی
اخبار ایران و جهان اخبار اجتماعی اخبار مشکلات و رفاه اجتماعی خط فقر ۸۰۰ هزار تومان
شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۸۷ ۵۴ : ۳۷ : ۰۸
  ◊   دفعات نمایش : ۱۳۳۹۲    Saturday, Feb 28, 2009 - 08:37:54
خط فقر ۸۰۰ هزار تومان
وزارت رفاه هنوز بر موضع خود مبنی بر اعلام نکردن خط فقر اصرار دارد اما کارشناسان اقتصادی معتقدند براساس اطلاعات مرکز آمار ایران و بانک مرکزی می توان گفت با توجه به گسترش جمعیت زیر خط فقر در سال آینده خط فقر به ۸۰۰ هزار تومان خواهد رسید.

وزارت رفاه هنوز بر موضع خود مبنی بر اعلام نکردن خط فقر اصرار دارد اما کارشناسان اقتصادی معتقدند براساس اطلاعات مرکز آمار ایران و بانک مرکزی می توان گفت با توجه به گسترش جمعیت زیر خط فقر در سال آینده خط فقر به ۸۰۰ هزار تومان خواهد رسید.

حسین راغفر کارشناس مسائل اقتصادی که در حوزه رفاه و عدالت اجتماعی تحقیقات گسترده ای را انجام داده است در گفت وگو با سایت جمهوریت آمارهای نگران کننده ای از گسترش فقر طی چند سال اخیر ارائه می دهد. به گفته او براساس تحقیقات انجام شده در این رابطه طی سه سال اخیر، سالانه دو درصد به جمعیت فقرا افزوده شده ضمن اینکه دامنه نابرابری های استانی به مناطق نیز رسیده است. به گفته راغفر نابرابری های منطقه ای که «شاخص قطبی شدن» نامیده می شود حکایت از قطبی تر شدن جامعه طی چند سال اخیر دارد که به این معناست که فاصله مناطق برخوردار از منابع نسبت به مناطق محروم بیش از گذشته شده است. اما راغفر این آمار را به بازار کار ایران نیز نسبت می دهد و نشان می دهد بازار کار ایران طی چند سال اخیر به سمت غیررسمی شدن حرکت کرده است به طوری که به گفته وی در حال حاضر بالغ بر ۵۰ درصد بازار کار ایران غیررسمی است و افراد شاغل در این بازار شامل هیچ گونه خدمات اجتماعی نیستند.

عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا می افزاید: «تاسف بارتر اینکه بررسی ها نشان می دهد ۸۰ درصد این جامعه آماری (بازار کار غیررسمی) فقیر مطلق (برحسب نیاز به ۲۰۰۰ کیلو کالری انرژی برای هر فرد) هستند و قادر به تامین حداقل نیاز های اساسی خود نیستند.» راغفر با استناد به این آمار اعلام می کند که این جمعیت آماری فقیر از سوی دولت قابل شناسایی نیز نیستند لذا در هیچ یک از گروه های مشمول پرداخت های نقدی دولت اعم از سهام عدالت و... قرار نمی گیرند. حسین راغفر با اشاره به خودداری دولت از اعلام خط فقر اعلام می کند: «براساس مطالعات ما خط فقر برای سال جاری شهر تهران با توجه به اطلاعات مرکز آمار ایران- که چندان هم از کیفیت لازم برخوردار نیستند- ۷۸۰ هزار تومان در ماه اعلام شد که پس از اعلام این رقم حملات گسترده ای از سوی وزیر رفاه صورت گرفت و گفته شد این تلاشی است برای نشان دادن افزایش بیش از اندازه فقر در کشور.» وی ادامه می دهد: جالب آنکه پس از چندی این رقم از سوی بانک مرکزی برای شهرهای بزرگ اعلام شد که با توجه به بالاتر بودن خط فقر تهران، انتظار می رود واقعیت فراتر از رقم اعلام شده باشد. ضمن اینکه اعلام خط فقر بر مبنای تورم ۲۰ درصدی صورت گرفت که ما شاهد افزایش نرخ تورم از ۲۰ به ۲۶ درصد بودیم.»

وی خط فقر را برای سال آینده بیشتر از ۸۰۰ هزار تومان برای شهر تهران اعلام می کند و می گوید: «با توجه به کسری بودجه قابل توجه دولت، کاهش درآمدهای نفتی و سیاست های متناقض دولت در حوزه تولید در کنار بحران جهانی اقتصاد انتظار می رود سرریزهای نابرابری های اقتصادی در سال آینده به شدت افزایش یابد.»

این آمار و ارقام در حالی اعلام می شود که شعار اصلی دولت نهم در سه سال گذشته برقراری عدالت اجتماعی و عدالت گستری بوده است که ظاهراً کارنامه کاری دولت چیزی غیر از آن را نشان می دهد، تا آنجا که حتی وزارت رفاه و تامین اجتماعی حاضر به اعلام خط فقر نیست تا براساس اعلام این خط جامعه ایرانی بتواند نسبت خود با خط فقر را تعیین کند.

چندی پیش مرکز آمار ایران رقم واقعی خط فقر را استخراج و به وزارت رفاه اعلام کرد اما وزارت رفاه تاکنون از اعلام رقم واقعی خط فقر سر باز زده است. محمد مدد رئیس مرکز آمار ایران در گفت وگو با خبرگزاری ها اعلام رقم خط فقر را وظیفه وزارت رفاه دانسته است: «این وظیفه وزارت رفاه است و اگر آنها صلاح بدانند خودشان اعلام می کنند. در حالی که عبدالرضا مصری وزیر رفاه در نشست های مطبوعاتی بارها تاکید کرده است اعلام خط فقر در ایران به درد کسی نمی خورد.» دبیر شورای هماهنگی کارفرمایان کشور نیز خط فقر را برای خانواده های چهار نفری ۷۸۰ هزار تومان اعلام کرده و گفته است: «کسانی که کمتر از این مقدار درآمد داشته باشند زیرخط فقر هستند.»

سال گذشته اسحاق صلاحی معاون هدفمندی یارانه ها و فقرزدایی وزارت رفاه، خط فقر را در سال ۸۴، برای خانوار ۶/۴ نفری شهری ۱۶۰ هزار و برای خانوار روستایی ۱۱۳ هزار تومان اعلام کرد. به گفته او تقریباً ۵/۱ درصد جمعیت شهری و ۱۱ درصد جمعیت روستایی زیرخط فقر هستند. به این ترتیب حدود پنج میلیون نفر در شهرها و ۲/۵ میلیون نفر در روستاها و جمعاً حدود ۵/۷ میلیون نفر از جمعیت کشور زیرخط فقر به سر می برند.

در حالی که آمار مربوط به سال ۸۵ هنوز رسماً منتشر نشده عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، موسی الرضا ثروتی مدعی است «جمعیت زیرخط فقر در سال گذشته ۱۳ درصد افزایش یافته است.» در کنار ارقامی که از سوی نهادهای دولتی منتشر می شود، کارشناسان و مراکز دیگر، آماری متفاوت ارائه می دهند. مجید ابهری استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران به خبرگزاری مهر گفته است: «براساس تحقیقات انجام شده ۳۰ درصد افراد جامعه فقیر هستند و پیش بینی می شود با افزایش نرخ تورم و عدم افزایش دستمزدها روزبه روز تعداد افراد زیرخط فقر نیز بیشتر شود.»

آخرین آمار رسمی مربوط به خط فقر در سال ۱۳۸۳ از سوی وزارت رفاه ۱۰ میلیون نفر اعلام شد. از آن تاریخ تاکنون، دولت هیچ آمار رسمی ای در این مورد ارائه نداده است. این در حالی است که وظیفه دولت است هر سال رسماً خط فقر را اعلام کند. موسی الرضا ثروتی نماینده مجلس نیز در این باره اعلام کرد: «جای تاسف است که بگویم ۱۰ میلیون نفری که زیرخط فقر بودند در حال حاضر به ۱۴ میلیون نفر افزایش یافته اند.» این در حالی است که پژوهشگران تعداد افراد زیرخط فقر را بیش از این دانسته و تخمین می زنند که تا ۲۰ میلیون نفر در ایران زیرخط فقر زندگی می کنند. پنج معیار جهانی تعیین خط فقر عبارتند از: سلامت، آموزش، اشتغال، توانمندسازی و غذا. اعلام تعداد ۱۴ میلیون نفر زیرخط فقر در حالی است که برخی کارشناسان معتقدند برای ایران باید خط گرسنگی را در نظر گرفت نه خط فقر؛ یعنی تعداد کسانی که از میان این پنج عامل به هیچ یک دسترسی کافی نداشته و میزان تغذیه آنان نیز کمتر از معیارهای جهانی است.

وزیر رفاه و تامین اجتماعی نیز چندی پیش گفت: «در حال حاضر در کشور کسی زیرخط فقر شدید (یک دلار) نیست.» به گفته عبدالرضا مصری در سال ۸۴، براساس خط فقر یک دلاری، ۶/۱ درصد جمعیت شهری کشور یعنی بیش از ۷۵۳ هزار نفر زیرخط فقر شدید قرار داشتند که این رقم در سال ۸۶ به ۰۱/۰ درصد جمعیت یعنی ۴۹ هزار نفر کاهش یافت. مصری ماه گذشته اعلام کرد: «مطالعات و بررسی تعداد افراد زیرخط فقر یک دلاری در سال ۸۷ هنوز به اتمام نرسیده، این در حالی است که با توجه به ورودی نهادهای حمایتی پیش بینی می شود تا پایان امسال کسی زیرخط فقر یک دلار در کشور باقی نماند.»

به گزارش ایسنا مصری در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید خط فقر یک دلاری در چه سالی تعیین شده و مبنای سازمان ملل متحد در اعلام آن چه بوده است، توضیح داد: «عدد جدیدی در این رابطه از سوی سازمان ملل متحد اعلام نشده و مبنای خط فقر یک دلاری سال ۲۰۰۰ بوده و در این رابطه در دنیا به عدد جدیدی نرسیده اند، البته در مورد خط فقر، فقر دو دلاری نیز تعریف شد اما به دلیل آنکه دیدند در دنیا قابلیت اجرایی ندارد، در مجامع بین المللی زیاد پیگیری نشد ولی معتقدم اگر هدفمندکردن یارانه ها اجرایی شود، ما از دو دلار هم فراتر می رویم.» حتی اگر وزیر رفاه و تامین اجتماعی مدعی شود که «وزارت رفاه خط فقر را اعلام نمی کند و اصلاً اعلام خط فقر به چه درد می خورد» نمی توان آمار نگران کننده ۱۵ میلیون ایرانی زیر خط فقر مطلق را نادیده گرفت؛ آماری که بر مبنای خط فقر کمتر از یک دلار در روز تهیه شده و به تازگی توسط سازمان ملل به دو دلار در روز رسیده است.

گزارش : روزنامه سرمایه (www.sarmayeh.net)
فقر
چاپ بازگشت
 
کاربر گرامی، برای ارسال این صفحه به دوستان ، باید ابتدا وارد سایت شوید. ورود به سیستم عضو سایت نیستید؟
 
   بحث‌و‌گفتگو
شادمهر عقیلی
متولد بهمن 1351. دارای مدرک تحصیلی دیپلم موسیقی.
او جزو اولین خواننده‌های …
رضا کیانیان
تاریخ تولد: 1330
مدرک تحصیلی: فارغ التحصیل تئاتر از دانشکده هنرهای زیبای …
علی حاتمی
متولد 1323در تهران. لیسانس دانشکده هنرهای دراماتیک.
با نویسندگی فیلمنامه‌های …
میم مثل مادر
پزشکان دلیل وضعیت سعید فرزند سپیده را ناشی از استنشاق گازهای شیمیایی …
فریدون مشیری
فریدون مشیری در سی‌ام شهریور ۱۳۰۵ در تهران به دنیا آمد. پدرش ابراهیم …
طرح مبارزه با اراذل و اوباش
وظیفه‌ای که طرح نام گرفته است !
ایدز (سندروم نقص ایمنی اکتسابی)
ایدز سرنام عبارت AIDS یا Acquired immune deficiency syndrome به معنی نشانگان نقص ایمنی اکتسابی است. …
درباره الی
کارگردان: اصغر فرهادی
نویسنده: اصغر فرهادی
سال تولید: ۱۳۸۷
بازیگران: …
کانادا
کانادا که نیمه شمالی قاره آمریکای شمالی را در بر دارد با (۹،۹۷۶،۱۴۰) …
 
   ادبیات
پارسی‌نویسان از آغاز سدهٔ …
هزینه و درآمد خانوار
معدن
پرسش و پاسخ
واژه‌نامه
بازرگانی ، رستوران و هتلداری
فال قهوه
شاعران پارسی‌گوی از نخستین …
 
   همه چیز درباره جشنواره فجر ۱۳۸۸
تف، ممنوع!
تف، ممنوع!
نگران نباشید، بنزین درون کارت‌ها نمی‌سوزد
نگران نباشید، بنزین درون کارت‌ها نمی‌سوزد
پروین احمدی‌نژاد: حضور مردم در ۲۲ بهمن، حمایت از شعارهای اصلی انقلاب‌ است
پروین احمدی‌نژاد: حضور مردم در ۲۲ بهمن، حمایت از شعارهای اصلی انقلاب‌ است
جام حذفی: صعود پرسپولیس و حذف ۴ تیم لیگ برتری
جام حذفی: صعود پرسپولیس و حذف ۴ تیم لیگ برتری
پرونده ۲۸ روی میز تحلیل
پرونده ۲۸ روی میز تحلیل
چه اسباب‌بازی‌‌هایی برای چه سنی خوب است؟
چه اسباب‌بازی‌‌هایی برای چه سنی خوب است؟
دفاع سعید قاسمی از احمدی نژاد
دفاع سعید قاسمی از احمدی نژاد
ابهام در مورد علت وزنه نزدن علی حسینی در كره جنوبی
ابهام در مورد علت وزنه نزدن علی حسینی در كره جنوبی
دادگاه محسن میردامادی چهارشنبه برگزار می‌شود
دادگاه محسن میردامادی چهارشنبه برگزار می‌شود
طالع بینی روز چهارشنبه ۲۱ بهمن ماه
طالع بینی روز چهارشنبه ۲۱ بهمن ماه
عضویت در خبرنامه‌ها
ارسال خبر
اخبار ارسالی من
همچنین مشاهده کنید
فقر در دنیا روندی زن گرایانه پیدا كرده است
فقر در دنیا روندی زن گرایانه پیدا كرده است
معاون پژوهشی مركز مطالعات آسیا و اقیانوسیه با بیان اینكه در كشور علاوه بر خلاء مطالعاتی …
۲۳ دی ۱۳۸۷
وزارت رفاه موظف به تعیین خط فقر در كشور است
وزارت رفاه موظف به تعیین خط فقر در كشور است
مخبر كمیسیون اجتماعی مجلس گفت: وزارت رفاه و تأمین اجتماعی موظف است علاوه بر تعیین میانگین …
۱ دی ۱۳۸۷
۹ میلیون نفر همچنان در انتظار دریافت بن ویژه اقشار نیازمند
۹ میلیون نفر همچنان در انتظار دریافت بن ویژه اقشار نیازمند
درحالی كه وزیر رفاه و تامین اجتماعی وعده داده بود كه بن ویژه اقشار آسیب پذیر در ماه رمضان …
۷ آذر ۱۳۸۷
اجرای طرح كاهش فقر محلات در ۲۱ استان
اجرای طرح كاهش فقر محلات در ۲۱ استان
مدیر كل دفتر امور زنان سازمان بهزیستی از اجرای طرح كاهش فقر و توانمند سازی محلات در ۲۱ …
۱۱ آبان ۱۳۸۷
دید كمك به محرومان باید تغییر كند
دید كمك به محرومان باید تغییر كند
وزیر رفاه و تامین اجتماعی گفت: دید كمك به محرومان باید از شناسایی نقاط «آسیب پذیر» به شناسایی …
۱۸ مهر ۱۳۸۷
تازه‌ها
مدیرکل دفتر آسیب‌دیدگان اجتماعی بهزیستی: تهیه شناسنامه با توجه به آسیب‌های اجتماعی نوظهور ضروری است
مدیرکل دفتر آسیب‌دیدگان اجتماعی بهزیستی: تهیه شناسنامه با توجه به آسیب‌های اجتماعی نوظهور ضروری است
ضرورت ارائه برنامه های کاربردی برای جلوگیری از گسترش شیطان پرستی
ضرورت ارائه برنامه های کاربردی برای جلوگیری از گسترش شیطان پرستی
۷۰ درصد افراد حاضر در چت روم ها ایرانی هستند
۷۰ درصد افراد حاضر در چت روم ها ایرانی هستند
شایع‌ترین آسیب‌های اجتماعی نقاط مختلف در هر استان شناسایی می‌شود
شایع‌ترین آسیب‌های اجتماعی نقاط مختلف در هر استان شناسایی می‌شود
۹۵ درصد کراک موجود در ایران کافئین دارد
۹۵ درصد کراک موجود در ایران کافئین دارد
معرفی آرشیو موسیقی
متفرقه (سنتی)
 آلبوم ۱۸۶ تصنیف قدیمی، شمارهٔ ۵
آگهی‌ها
شبکه مترجمین ایران
بیش از ۵۰۰ مترجم متخصص در ۲۶ رشته و ۱۷ زبان
تخفیف ویژه سفارشات آنلاین
۶۶۹۰۰۱۹۴-۵
◊ فروش لوازم و ادوات و بسته بندی
» فروش کلیه لوازم وادوات دستی و برقی و پنوماتیک و ماشین های تسمه کش و فروش ملزومات …
◊ قفل سخت افزاری Tiny HID
» شرکت منشور سیمین اولین تولید کننده قفل سخت افزاری با بیش از 13 سال سابقه در زمینه …
◊ فروش محصولات بهداشتی پوست و مو سینره
» عرضه محصولات بهداشتی پوست و مو سینره به تمام نقاط ایران و جهان. به صورت خرده و عمده. خواهشمند …
◊  در دنیا جای کافی برای همه هست پس بجای اینکه جای کسی را بگیری سعی کن جای خودت را پیدا کنی. چارلی چاپلین  ◊
معرفی شرکت
   شرکت آتیه توسعه سپهر سهامی خاص    شرکت هما پلاست
   کلینیک دامپزشکی دکتر افروز    پرشیا صنعت سهند
   محمدحسن پورمحمدی    شرکت مهندسی وایا فرا اندیش
معرفی سایت
   فروشگاه الکترونیکی جهانشاه (مشاوره ...   کلینیک کاهش وزن سیـبـیـتـا
   فروشگاه اینترنتی فیلم و سریال خارجی    سی دی باران دات کام
   شرکت خدمات ایمنی و آتش نشانی خلفی    شرکت راه و ابنیه سپهر
کار و کاريابى آگهى‌ها آدرسها بانکهای اطلاعاتی لينک‌ها بازار گل و هديه آرشیو موسیقی فتوبلاگ بحث و گفتگو انجمن علمی و فرهنگی
صفحه اصلىراهنمانقشه سايتدرباره ماتماس با مانظراتمآخذآفتاب من
Vista Research & Information Technology Center
.All Rights Reserved  2009 © 
support@aftab.ir
صفحه کلید فارسی
جستجوى سريع جستجوی پیشرفته