جمعه ۲۸ اسفند ۱۳۸۸ - ۴۱ : ۱۰
Friday, Mar 19, 2010 صفحه اصلی آفتاب من خبرنامه‌های آفتاب عضویت ویژه نظرات
 کاربر مهمان
ورود به آفتاب عضويت در آفتاب
ثبت صفحه دعوت از دوستان
صفحه کلید فارسی
جستجوى سريع جستجوی پیشرفته
ا نجمن علمی و فرهنگی
اخبار ایران و جهان اخبار اقتصاد و بازرگانی اخبار اقتصاد‌کلان و بودجه خوشه‌بندی كنار گذاشته شد
دوشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۸۸ ۱۳ : ۴۲ : ۱۰
  ◊   دفعات نمایش : ۱۱۸۱    Monday, Feb 8, 2010 - 10:42:13
خوشه‌بندی كنار گذاشته شد
سخنگوی كارگروه تحولات اقتصادی دیروز در نشستی با خبرنگاران به تشریح وضعیت اجرای قانون هدفمند كردن یارانه‌ها پرداخت و بدون اینكه اشاره‌ای به زمان دقیق اجرای قانون داشته باشد، اعلام كرد كه دولت در حال بررسی سناریوهای مختلف اصلاح قیمت حامل‌های انرژی در ۲، ۳ و ۵ گام است.

سخنگوی كارگروه تحولات اقتصادی دیروز در نشستی با خبرنگاران به تشریح وضعیت اجرای قانون هدفمند كردن یارانه‌ها پرداخت و بدون اینكه اشاره‌ای به زمان دقیق اجرای قانون داشته باشد، اعلام كرد كه دولت در حال بررسی سناریوهای مختلف اصلاح قیمت حامل‌های انرژی در ۲، ۳ و ۵ گام است.

محمدرضا فرزین ضمن تاكید مجدد بر اینكه خوشه‌بندی‌ها به دلیل مشكلاتی كه پس از اعلام آن ایجاد كرده، مبنای پرداخت یارانه‌ها نیست، گفت كه البته این به معنای كنار گذاشتن خوشه‌ها نیست و ما به دنبال اصلاح نظام تقسیم‌بندی هستیم؛ اما قطعا در سال اول خوشه‌بندی ملاك پرداخت یارانه نقدی نخواهد بود.

وی همچنین در این نشست اعلام كرد اصلاح تدریجی قیمت‌ها در ۵ سال به معنای افزایش ۲۰ درصد سالانه نیست، بلكه دولت می‌تواند این اصلاح قیمت را در دو گام یا بیشتر انجام دهد. در زیر متن كامل این گزارش را می‌خوانید:

● خوشه‌ها مبنا نیست؛ اما آنها را كنار نمی‌گذاریم

فرزین درباره تناقضاتی كه در نحوه خوشه‌بندی‌ها به وجود آمده است، تصریح كرد: پس از اطلاع‌رسانی خوشه‌ها، اعلام شد كه خوشه‌ها مبنای نظام بازتوزیع یارانه‌ها نیست؛ اما این به معنای كنار گذاشتن خوشه‌بندی‌ها نیست و ما به‌دنبال اصلاح نظام تقسیم‌بندی‌ها هستیم.

وی افزود: البته بخشی از این نواقص را قبول داریم و حقیقتا تقسیم‌بندی ۷۰ میلیون ایرانی، كار راحتی نیست. به گفته سخنگوی كارگروه تحولات اقتصادی، مبنای بازتوزیع یارانه‌ها در سال آینده هنوز در كارگروه تحول تصویب نشده؛ اما از چند اصل برخوردار است. اول اینكه همه خانوارها متناسب با درآمد تحت پوشش قرار بگیرند و سپس اینكه در سال اول اجرای قانون یارانه‌ها از یك روش عام استفاده كرده و خانوارهای فقیرتر را شناسایی كنیم.

وی اضافه كرد: حتی ممكن است بتوانیم كارمندان دولت را از طریق پرداخت حقوق جبران كنیم كه همه اینها در حال بررسی در بسته سیاستی است كه در آینده نزدیك اعلام خواهد شد.

فرزین در ادامه با تاكید بر اینكه خوشه‌بندی مبنا نیست، گفت: اما خوشه‌بندی همچنان با اصلاح آن برقرار خواهد بود. در سال اول اجرای قانون با خوشه‌بندی پیش نخواهیم رفت و به دنبال یك روش جامع و كامل هستیم.

● تعارضی بین قانون و اجرا وجود ندارد

معاون اقتصادی وزیر اقتصاد با بیان اینكه هیچ تعارضی بین قانون و آنچه می‌خواهد اجرا شود وجود ندارد، تصریح كرد: قانون‌گذار به دولت اجازه داده كه تمام خانوارها نسبت به درآمدشان از یارانه‌ها برخوردار شوند. درباره نظام اصلاح قیمت حامل‌های انرژی هم سناریوهای مختلفی مطرح شده است و از آنجا كه منابعی كه باید بین مردم بازتوزیع شود از درون طرح استخراج شده است، لذا میزان بازتوزیع، متفاوت خواهد بود.

وی افزود: طی دو سه هفته اخیر به دلیل مشكلاتی كه خوشه‌بندی‌ها پیش آورد، به سراغ یك روش بازتوزیع دیگر رفتیم.

● بررسی افزایش قیمت‌ها در ۲، ۳ و ۵ گام

فرزین در ادامه درخصوص اصلاح قیمت تدریجی حامل‌های انرژی گفت: اصلاح قیمت تدریجی به معنای آن نیست كه مجبور شویم تنها سالی ۲۰ درصد قیمت‌ها را اضافه كنیم. این در حالی است كه دولت در حال بررسی افزایش قیمت‌ها در ۲، ۳ و ۵ گام است و روی آثار هر یك از این روش‌ها، تجزیه و تحلیل صورت می‌گیرد.

وی افزود: قانون‌گذار اصلاح قیمت حامل‌های انرژی را طی ۵ سال مشخص كرده، اما نگفته كه تمام گام‌ها باید در یك سال باشد یا سال به سال افزایش قیمت صورت بگیرد. دولت می‌تواند افزایش قیمت‌ را در دو گام انجام دهد تا نهایتا مثلا درباره قیمت بنزین پس از ۵ سال حداقل به ۹۰ درصد قیمت فوب منطقه برسد.

● اجرای قانون یارانه‌ها از پایان فروردین ۸۹

سخنگوی كارگروه تحول اقتصادی درباره زمان اجرای قانون هدفمند شدن یارانه‌ها تصریح كرد: قانون‌گذار اجازه داده كه طی ۳ ماه از ابلاغ قانون، آن را اجرا كنیم، اما دولت در تلاش است كه از قانون فراتر نرود و از مهلت ۳ ماهه برای اجرا استفاده كند.

وی پاسخ به این سوال را كه پس چرا دولت در لایحه بودجه سال ۸۹ درآمد پیشنهادی یارانه‌ها را ۴۰ هزار میلیارد تومان با احتساب اجرای قانون در سال ۸۸ و ۸۹ لحاظ كرده است، به تصویب لایحه بودجه در مجلس موكول كرد و گفت: تا زمانی كه اعداد نهایی نشده درباره اینكه چه میزان از هدفمندسازی یارانه‌ها استخراج شود، صحبت نخواهیم كرد و البته این موضوع به نظام بازتوزیع هم وابسته خواهد بود.

وی افزود: با مجلس در حال مذاكره هستیم و هیچ چیز نهایی نشده و در كمیسیون تلفیق نهایی خواهد شد.

● رییس‌جمهور رییس مجمع سازمان هدفمند كردن یارانه‌ها می‌شود

معاون اقتصادی وزیر اقتصاد درباره وضعیت سازمان هدفمند كردن یارانه‌ها تصریح كرد: اساسنامه این سازمان در كارگروه تخصصی تهیه شده و در كارگروه اصلی نهایی شده و مصوبه نهایی آن به مصوبه هیات‌وزیران منوط شده است و در طول هفته‌های آینده نسبت به اجرایی كردن آن، اقدام خواهد شد.

وی اضافه كرد: رییس مجمع سازمان هدفمند كردن یارانه‌ها، رییس‌جمهور خواهد بود و هنوز مشخص نیست كه زیر نظر كدام وزارتخانه باشد، اما حتما انسجام مرتبطی را با وزارت رفاه خواهد داشت.

● سازمان یارانه‌ها مجری بازتوزیع بین مردم و تولید

وی درباره بازتوزیع یارانه بخش تولید توسط سازمان هدفمند كردن یارانه‌‌ها گفت: سازمان مجری قانون بین ۵۰ درصد مردم و ۳۰ درصد بخش تولید خواهد بود و البته دولت اختیار جابه‌جایی ۱۰ درصد از منابع میان مردم و تولید را دارد و قانون مشخص كرده كه دولت چگونه می‌تواند از تولید حمایت كند. فرزین گفت: سازمان براساس روش‌های قانونی منابع را به تولیدكنندگان اختصاص خواهد داد.

● ۹ بسته حمایتی برای اجرای یارانه‌ها

سخنگوی كارگروه تحولات اقتصادی، بسته‌های حمایتی برای اجرای قانون یارانه‌ها را ۹ بسته اعلام كرد و افزود: بسته حمل و نقل درون و برون شهری، بسته كشاورزی، صنعت، تعرفه‌های انرژی، سیاست‌های تجاری و تنظیم بازار، بسته سیاست‌های پولی، بسته نظام باز توزیع، بسته اجتماعی و بسته امنیت غذایی، ۹ بسته حمایتی هستند كه برخی از آنها در كارگروه تصویب شده و برخی دیگر به متولیان اصلی آنها سپرده شده تا پس از بررسی، در كارگروه به تصویب برسد.

فرزین درباره بسته تعرفه‌های انرژی خاطرنشان كرد: در این زمینه ملاحظات زیادی صورت گرفته كه باید در بسته‌ انرژی به آن توجه شود، اما سوال اساسی اینجا است كه چگونه باید طی ۵ سال اصلاح قیمت حامل‌های انرژی صورت پذیرد. وی افزود: بایستی در ابتدا براساس مفروضات قیمت هر بشكه نفت و قیمت ارز محاسبه شود تا قیمت سال پنجم را تعریف كنیم و سپس مسیر اصلاح قیمت‌ها طی این ۵ سال مشخص شود.

وی در توضیح بیشتر این مطلب اضافه كرد: یك مسیر این است كه سالی ۲۰ درصد نسبت به قیمت فوب، افزایش قیمت دهیم. یك راه دیگر اینكه اصلاح قیمت در ۳ گام انجام شود، یعنی در سال اول یك افزایش قیمت زیاد و سپس گام‌های بعدی را برداریم. روش دیگر هم این است كه در ۲ گام قیمت‌ها را افزایش بدهیم كه البته اینكه زمان بهینه‌ برای این كار چه زمانی است، یك موضوع اساسی است.

فرزین در ادامه تصریح كرد: مشكل اساسی در بسته حمایتی تعرفه‌های انرژی كه زمان زیادی صرف آن شده است این است كه چگونه تبعیض قیمت صورت پذیرد.

عده‌ای معتقدند كه در گام اول افزایش قیمت زیادی برای بخش تولید انجام نگیرد و برخی هم معتقدند كه افزایش قیمت‌ها برای بخش‌ها به صورت متوازن باشد.

زهرا واعظ

گزارش : روزنامه دنياى اقتصاد (www.donya-e-eqtesad.com)
یارانه
چاپ بازگشت
 
کاربر گرامی، برای ارسال این صفحه به دوستان ، باید ابتدا وارد سایت شوید. ورود به سیستم عضو سایت نیستید؟
 
   بحث‌و‌گفتگو
پارک وی
پل پارک وی تهران برای کوهیار هدایت صرفاً بخشی از یک بزرگراه نیست، …
غلامحسین کرباسچی
غلامحسین کرباسچی از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۷ شهردار تهران بود.
وی پس از پایان …
تبلیغات تلویزیونی
تبلیغ در سالمترین، طبیعی‌ترین و اصولی‌ترین شکل نوعی فعالیت آموزشی …
پرویز پرستویی
متولد: 1334 (همدان)
مدرک تحصیلی: دیپلم طبیعی
دارای مدرک درجه یک هنری (معادل …
شرق
اولین شماره روزنامهٔ «شرق» در تاریخ ۲ شهریور ۱۳۸۲ با مدیرمسوولی رحمانیان …
درباره الی
کارگردان: اصغر فرهادی
نویسنده: اصغر فرهادی
سال تولید: ۱۳۸۷
بازیگران: …
انسانیت ، دیانت و تخصص
کدامیک بر دیگری تقدم دارد و چرا ؟
رامبد جوان
متولد: 1350 - تهران
مدرک تحصیلی: دیپلم.
شروع بازی در تئاتر: از سال 137۰
شروع …
جمشید هاشم پور
تاریخ تولد: 1323
جمشید هاشم پور که تا اواسط دهه شصت با نام « جمشید آریا » فعالیت …
 
   اطلاعات عمومی
زندگی بهتر
آب و برق
واژه‌نامه
علوم تجربی
ساختمان و مسکن
پارسی‌نویسان از آغاز سدهٔ …
بازرگانی ، رستوران و هتلداری
داروهای ژنریک
 
طالع‌بینی جمعه ۲۸ اسفند ماه
طالع‌بینی جمعه ۲۸ اسفند ماه
هشت پدیده ای که بشر از توضیح آنها ناتوان است
هشت پدیده ای که بشر از توضیح آنها ناتوان است
شفافیت، طراوت و تازگی پوست و مو را با دستكاری از بین نبریم
شفافیت، طراوت و تازگی پوست و مو را با دستكاری از بین نبریم
لالیگا،نامتعادل ترین لیگ اروپایی
لالیگا،نامتعادل ترین لیگ اروپایی
نگاهی به فیلم «عیار ۱۴» : تقدیر مرگ
نگاهی به فیلم «عیار ۱۴» : تقدیر مرگ
گاهی به تلویزیون نگاه نکن!
گاهی به تلویزیون نگاه نکن!
عراق به سوی ثبات و حاكمیت مستقل
عراق به سوی ثبات و حاكمیت مستقل
بیماری‌های سفری
بیماری‌های سفری
سال سخت و امیدهای پیش‌رو
سال سخت و امیدهای پیش‌رو
سفر آداب دارد
سفر آداب دارد
عضویت در خبرنامه‌ها
ارسال خبر
اخبار ارسالی من
همچنین مشاهده کنید
۲۲ بهمن، آخرین مهلت مراجه به پایگاه اطلاعات اقتصادی خانوار
۲۲ بهمن، آخرین مهلت مراجه به پایگاه اطلاعات اقتصادی خانوار
مركز آمار ایران در اطلاعیه‌ای اعلام كرد كه مهلت كسب اطلاع از خوشه بندی و تایید یا اعتراض …
۱۸ بهمن ۱۳۸۸
بنگاهها هم خوشه‌بندی می‌شوند؟ / "چک لیست" رمز آغاز هدفمندی یارانه‌ها
بنگاهها هم خوشه‌بندی می‌شوند؟ / "چک لیست" رمز آغاز هدفمندی یارانه‌ها
براساس برنامه‌ریزیهای انجام شده، قرار است تا دو ماه آینده سوت اصلاح قیمتها به صدا در‌آید …
۱۸ بهمن ۱۳۸۸
خوشه ها فراموش می شوند، اما ...
خوشه ها فراموش می شوند، اما ...
دکتر احمدی نژاد، رئیس جمهور، در حالی شب چهارشنبه در مقابل دوربین تلویزیون رفت که بسیاری …
۱۶ بهمن ۱۳۸۸
یارانه به همه تعلق می‌گیرد
یارانه به همه تعلق می‌گیرد
رییس‌‌جمهور در گفت‌وگوی مستقیم تلویزیونی با اشاره به حضور مردم در ۲۲ خرداد و ۹ دی گفت: …
۱۵ بهمن ۱۳۸۸
اطلاع ۱۴ میلیون خانوار از وضعیت خوشه‌بندی خود
اطلاع ۱۴ میلیون خانوار از وضعیت خوشه‌بندی خود
رییس مرکز آمار ایران گفت: ۱۴ میلیون خانوار وضعیت خوشه بندی خود را از طریق پیامک دریافت …
۱۴ بهمن ۱۳۸۸
تازه‌ها
رویكرد مجلس در بررسی لایحه بودجه ۸۹، ‌سیاسی نبود
رویكرد مجلس در بررسی لایحه بودجه ۸۹، ‌سیاسی نبود
اجرای هرچه بهتر هدفمند کردن یارانه‌ها در گرو همکاری مردم
اجرای هرچه بهتر هدفمند کردن یارانه‌ها در گرو همکاری مردم
دفتر دخل و خرج ۸۹ بسته شد
دفتر دخل و خرج ۸۹ بسته شد
ماده واحده لایحه بودجه ۸۹ به تصویب مجلس رسید
ماده واحده لایحه بودجه ۸۹ به تصویب مجلس رسید
سه خط اعتباری برای صنعت در بودجه سال ۸۹
سه خط اعتباری برای صنعت در بودجه سال ۸۹
معرفی آرشیو موسیقی
موسیقی محلی
 آلبوم HACIBABA HUSEYNOV XUSUSEN
ترجمه

بیش از ۵۰۰ مترجم متخصص در ۲۶ رشته و ۱۷ زبان

تخفیف ویژه سفارشات آنلاین

۶۶۹۰۰۱۹۴-۵

آگهی‌ها
◊ فروشگاه ایران می شاپ
» فروشگاه ایران می شاپ www.iran-meshop.net تنها فروشگاه عرضه محصولات اورجینال تبلیغات تله شاپینگ …
◊ پیامک آموت (مورد تایید مایکروسافت)
» نرم افزار پیامک آموت تنها نرم افزار مورد تایید شرکت مایکروسافت در ایران می باشد. *ارسال …
◊ قویترین محصولات جهان ((فوق العاده))
» www.modava.ir • بزرگترین و برترین سایت جنسی و زناشویی ایران • ارائه تمامی محصولات برتر حال …
◊  بدبختی انسان از جهل نیست از تنبلی است. دیل کارنگی  ◊
معرفی شرکت
   آریا پرواد    لیفتراک هواکار ( نماینده انحصاری لیفت ...
   کنترل سازان فرآیند    شرکت حمل ونقل متوکلین
   شرکت شیشه در نشکن    پارس لودرز
معرفی سایت
   کلینیک کاهش وزن سیـبـیـتـا    شرکت کارگزاری مشاوران سهام
   شرکت راه و ابنیه سپهر    شرکت تلاش و توسعه آسیا
   سی دی باران دات کام    شرکت کامپیوتر طوسیران
کار و کاريابى آگهى‌ها آدرسها بانکهای اطلاعاتی لينک‌ها بازار گل و هديه آرشیو موسیقی فتوبلاگ بحث و گفتگو انجمن علمی و فرهنگی
صفحه اصلىراهنمانقشه سايتدرباره ماتماس با مانظراتمآخذآفتاب من
Vista Research & Information Technology Center
.All Rights Reserved  2009 © 
support@aftab.ir
صفحه کلید فارسی
جستجوى سريع جستجوی پیشرفته